≫ 

Partizanov preokret u Šapcu: Gubio je do 68. minuta, a onda je viđen "blickrig" (VIDEO)

Nikolić, Pantić i Gomeš doneli su tri boda crno-belima

Partizan je pobedio Mačvu sa 3:1 na gostovanju u Šapcu, iako su crno-beli na poluvremenu gubili sa 1:o, posle gola Nenada Gavrića posle odbitka nakon penala.

Preokret su Partizanu doneli Nikolić, Pantić i Rikardo, pa ekipa Zorana Mirkovića u dobrom raspoloženju putuje u Istanbul na revanš protiv Bešiktaša u plej-ofu za Ligu Evrope, koji je na programu u četvrtak.

MAČVA - PARTIZAN 1:3

(Gavrić 36, Nikolić 68, Pantić 81, Rikardo 87)

Mačva: Puletić, Pejović, Lazarević, Ristivojević, Marić, Adamović, Ivić, Jovanović, Gavrić, Šušnjar, Gemović

Partizan: Kljajić, Enake, N. R. Miletić, Marković, Urošević, Šćekić, Kosović, Zakarić, Pantić, Ivanović, Nikolić

Stadion: FK Mačva

Gledalaca: 5.000

Sudija: Miloš Đorđić

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Smušeno je počeo meč, bez većih šansi na obe strane i bez ozbiljnijih dešavanja, ali se Mačva oslobodila pritiska posle petnaestak minuta i počela ozbiljnije da preti i delovala je mnogo opasnije.

U 16. minutu viđena je prva gužva u opasnost u kaznenom prostoru Partizana, kada su fudbaleri Mačve tražili penal, smatrajući da je Nemanja Miletić odgurnuo Šušnjara, ali je sudija Miloš Đorđić odmahnuo rukom.

Tri minuta kasnije je domaćin ponovo napao, Gemović je sa desne strane centrirao, a Šušnjar je u kaznenom prostoru bio najviši, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola.

Nastavila je Mačva da diktira tempo u nastavku utakmice, a u 34. minutu bivši igrač Zvezde Nenad Gavrić je imao zicer posle dobre asistencije Adamovića sa desnog boka, ali je Kljajić nogom odbranio njegov šut.

Kljajić brani penal Gavriću; Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Ali iz drugog pokušaja fudbaler Mačve postiže gol; Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Samo minut kasnije dosuđen je penal za Mačvu, kada je Šćekić faulirao Gavrića u kaznenom prostoru, a sudija Đorđić je pokazao na belu tačku. Gavrić je i preuzeo odgovornost iz penala. Kljajić mu je odbranio šut, ali je zatim Gavrić odbijenu loptu sproveo u mrežu.

Do kraja poluvremena je Partizan mogao do izjednačenja, ali je golman Mačve Puletić sjajno reagovao u 45. minutu posle dobrog šuta Zakarića glavom, a na odbijenu loptu je Kosović slabo šutirao i poslao je preko gola.

Crno-beli su na startu drugog poluvremena zaigrali angažovanije i agresivnije, ali nisu uspevali da stvore šansu sve do 59. minuta, kada je Pantiću golman Mačve sjajno odbranio šut.

Odmah zatim Mirković je u igru uveo Rikarda i napao sa dva špica. Ofanzivna igra se isplatila treneru Partizana, pošto je u 68. minutu Nikolić posle dobrog centaršuta Ivanovića sa leve strane glavom zakucao loptu u mrežu Puletića.

Nastavili su da napadaju i u nastavku, a u 81. minutu je Danilo Pantić iz slobodnog udarca uz dosta sreće, jer je lopta zakačila igrače Mačve u živom zidu i promenila putanju na putu ka mreži i tako zbunila golmana Puletića.

Do kraja meča se u listu strelaca upisao i Rikardo Gomeš, koji je u 87. minutu postavio konačnih 3:1, pa crno-beli u dobrom raspoloženju idu na gostovanje Bešiktašu. Taj meč je na programu u četvrtak, a u prvom meču rezultat je bio 1:1.

Superliga Srbije 6. kolo:

Nedelja:

Mačva - Partizan 1:3

(Gavrić 36 - Nikolić 68, Pantić 81, Gomeš 87)

Dinamo Vranje - Zemun 1:0

(Dimitrov 46)

Voždovac - Spartak 0:0

Subota:

Zvezda - Čukarički 2:1

Baška - Radnik 1:0

Rad - Mladost 1:1

Radnički - Napredak 3:3

Proleter - Vojvodina 0:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI🇷🇸⚫⚪☠

    26. avgust 2018 | 19:22

    Mi smo posten klub i posteno cemo da dobijemo ovu tekmu. A ovi nek kradu samo.

  • Delija RS

    26. avgust 2018 | 21:51

    Cestitke parizanu na prikazanoj igri nemoj sami sebe da ubedjujemo u neke bajke, partizan trenutno igra kvalitetniji fudbal od nas i ima kvalitetnije pojedince, sto ce se pokazati i u revans mecevima za LS i L E. Budimo realni ljudi napadaju imaju kvalitetne napadace odbrana polako dolazi na visinu zadatka dok se mi zadovoljavamo bunker igrom i nadanjem u neku srecu. Na zalost je tako i vrlo brzo ce te se uveriti u sve ovo. Partizan se smenom djukica preporodio potpuno.

  • ....

    27. avgust 2018 | 00:23

    Alo bre cigani vise vas ima ovde na komentarima, vodite vi brigu o vama... Sto ne koment utakmicu od sinoc na srecu ste prosli , na iglene usi.. i koment partizan... Nista bolji niste nego vas jaci guraju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA