≫ 

Sve lepote Salcburga: Upoznajte grad u kom će zvuke Mocarta na dan zameniti bubnjevi Delija! (FOTO) (VIDEO)

Skroman po veličini, ne i po kulturnom nasleđu - tako bi se ukratko mogao opisati grad u kom će Zvezda napasti LŠ

  • 3

Salcburg ne zahteva mnogo vremena za obilazak, ali vam vrlo brzo postane jasno zašto godišne ima promet i do četiri miliona turista - ovaj put, gužvu će umesto kineskih, japanskih, korejskih i ostalih turista napraviti navijači Crvene zvezde.

>>> Panika u Salcburgu: Austrijanci u strahu zbog 10.000 Delija, smanjen kapacitet stadiona!

Dolazak 10-ak hiljada navijača najavljuje se na sva zvona, a kraća šetnja centrom i okolnim ulicama poručuje da će biti pakleno težak zadatak okupiti ih sve na jednom mestu.

Vrtovi iz kojih nećete dugo želeti da izađete Foto: Bojan Vinulović

Sve ulice su uske uz po jednu traku, s time da veliki prostor zauzimaju biciklističke staza - grad je idealan za dva točka i to svi koriste maksimalno, pa vam se lako može dogoditi da na trenutak pređete na njihovu teritoriju.

Zahvaljujući ušuškanosti podno Alpa, pri toplijem vremenu sigurno ćete se osećati prijatnije, grad "nadzire" veliki zamak Hoensalcburg, dok u centru najveću pažnju imaju Mocartova rodna kuća i dom u kome je živeo od 1773. do 1780.

Gužva ispred Mocartove rodne kuće Foto: Bojan Vinulović

Razdvojene su na nekoliko minuta hoda, u rodnu kuću deluje nemoguće ući od armije azijskih turista, cena karte je 11 evra, dok ćete suvenire možda i zaobići u zvaničnim prodavnica - samo magneti koštaju po pet evra.

Foto: Bojan Vinulović

Kada obiđete lagani kas fijakera i turističku gužvu uskog starog gradskog jezgra, mir možete pronaći u vrtovima Mirabel, gde se pri našem prolasku u idilu uklopio kraći performans talentovanog orkestra, koji je u klasičnijim aranžmanima improvizovao sa rokenrol hitovima.

Idealno mesto za pauzu posle obilaska muzeja Foto: Bojan Vinulović

Srpski jezik se može čuti na svakom koraku, a da to ovaj put nije imalo veze sa dolaskom velikog broja navijača. Salcburg je grad koji ide rano na spavanje, a kada padne noć, ne morate pogađati, jedini lokal koji je radio u jednoj pešačkoj zoni bio je onaj u kom su radili Srbi.

Azijski turisti će ovaj put možda biti opasna konkurencija Delijama po brojnosti Foto: Bojan Vinulović

Uz osmeh i pomalo nespretan jezik (godine van rodne zemlje ostavljaju danak), svi poručuju da sa nestrpljenjem čekaju meč koji je ipak i bio uvod u ovu priču - Zvezda će u sredu od 21.00 imati lepu priliku da iz bajkovitog grada ispiše novu stranicu klupske istorije.

Došao je taj dan - Zvezdin napad na Ligu šampiona u Salcburgu. Kvota da šampion Srbije ide u grupe, nebitno na koji način, je 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Salcburg - Crvena zvezda.

Kvota da će Zvezda pobediti u Salcburgu, a Radonjić biti strelac je čak 20! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na Salcburg - Crvena zvezda.

Foto: Bojan Vinulović

VIDEO - Zavirite na RedBul Arenu i poslednji trening Zvezde pred Salcburg

(Od specijalnog izveštača iz Salcburga, Bojana Vinulovića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    29. avgust 2018 | 14:17

    Taman da odmore usi od Mocarta.

  • Mile

    29. avgust 2018 | 14:57

    E pa veceras cete umesto Male nocne muzike slusati "NEKA VECERAS SVAKO ZNA DA JE ZVEZDINA POBEDA" !

  • Dreka

    29. avgust 2018 | 15:53

    Gasi simfoniju Delije su sledece ZVEZDAAA💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA