50 godina se ništa neće promeniti u našem fudbalu: Stojković otvorio dušu o Mundijalu, Krstajiću, Zvezdi i Partizanu! (VIDEO)

Golman Partizana Vladimir Stojković potpuno otvoreno o svemu u karijeri

  • 22
Vladimir Stojković Foto: Marko Jovanović

Vladimir Stojković, golman Partizana i doskorašnji reprezentativac Srbije, otvorio je dušu u intervjuu za Balkan info kanal. Stojković je pričao o izostavljanju sa spiska reprezentacije, o tome da li ćemo ikada uraditi nešto više na Svetskom ili Evropskom prvenstvu, a pričao je i o Zvezdi i Partizanu.

>>> Stojketova ispovest o paklu u Đenovi, prelasku u Partizan i čuvenoj majici sa derbija: Krio sam se u svlačionici Italije (VIDEO)

Sve je iznenadila činjenica da neće biti u timu za Ligu nacija.

- Ja ću uvek podržati reperezentaciju. Odluka je takva i ja ću je poštovati i svi treba da pustimo ljude koji se bave time da odlučuju - rekao je Stojković o svom izostanku sa spiska, a zatim nastavio u dahu.

- Svi smo mi u službi Srbije, kao što je rekao predsednik Vučić, a ne Srbija u službi nas. Svako nezadovoljstvo treba da se isprazni na drugom mestu privatno, a ne dok je okupljanje i kad su utakmice reprezentacije.

KOGA SAVEZ IZABERE ZA SELEKTORA MI NE TREBA DA SE MEŠAMO

Na pitanje da li ga je Krstajić pozvao i rekao što nije na spisku, Stojković je rekao:

- Ne treba se mešati u posao selektora, tako je izabrao i svi treba da poštujemo to. Ne treba pridavati značaj tome da li ste pozvani ili niste. Kad ste na spisku služite reprezentaciji kad niste, znači da ne trebate.

Po mnogima jedan od najboljih pojedinaca naše selekcije na Mundijalu Foto: Tanjug/AP

Stojković je zatim istakao da mu je drago što je okarakterisan kao igrač koji je najviše dao na Mundijalu

- Drago mi je što se sve to vidi, da se ja dajem maksimalno na svakom meču. Ako bude prilike tako će biti uvek. Logično je da se daješ više za reprezentaciju i voljeni klub, nego kad igraš preko.

Na pitanje šta misli o selektoru Krstajiću i na to kako je došao na mesto selektora, iskusni golman je rekao:

- Koga savez izabere mi ne treba da se mešamo. Uvek sam imao odličan odnos sa Krstajićem, sve je funkcionisalo u najboljem redu. Muslina takođe da poštujem, naučio sam mnogo od njega, ali nije na meni i ostalima da se mešam tamo gde mi nije mesto.

Stojković na meču protiv Švajcasrske Foto: AP/Tanjug

Da li se mešaju ostali menadžeri, predsednik saveza?

- Uvek će biti priča i pričica, živimo u Srbiji. Kad se nešto čuje dodaje se na to puta 100. Ja sam imao pozitivna iskustva iz reprezentacije. Nikada niste čuli da sam ja izašao da kažem nešto i kad sam bio duboko nezadovoljan ili ljut. Ali šta bih time dobio, samo bih pokvario atmosferu - jasan je Stojković.

IMAMO GOMILU SLIČNIH IGRAČA KOJI U SVOJIM KLUBOVIMA IMAJU VANSERIJSKE SAIGRAČE

On je zatim objasnio kako izgleda fudbal u Srbiji i šta treba da očekujemo od naših fudbalera.

- Uspeh je da se uopšte plasiramo na SP. Mi u narednih 50 godina nećemo imati Ronalda, Mesija, Nejmara, Kutinja. Mi imamo dobre pojedince, ali nemamo igrača koji će sutra da se probudi naspavan i da da tri gola na utakmici. U narednih 50 godina ništa se neće promeniti u našoj reprezentaciji to su igrači koje imamo i takve ćemo imati.

Fudbalska reprezentacija Srbije sa Mundijala 2018 Foto: AP/Tanjug

- Mi nismo kvalitetniji od Švajcarske za 50/60% imaju i oni zvučna imena. Na papiru su podjednaki.

- Mi imamo dobra igrače, Matić je jedan od najboljih u Evropi, ali on igra odbranu, a kad dođe u Srbiju očekuje se da da dva gola. Ali, mi nemamo Ronalda, Mesija i ostale. Prošlo je vreme Piksija, Deje Savićevića.

- Treba uz pozitivnu energiju da se napravi neki povoljan rezultat. Nije realno da ćemo dominirati ikada kao Košarkaši i vaterpolisti. Možda ćemo nekad uspeti nešto da uradimo uz malo sreće. Mala smo zemlja, ima mnoog većih sa više talenata više dece. Sam Mundijal je ogroman uspeh.

KAKO DA PRAVIŠ REZULTAT AKO MENJAŠ SELEKTORA POSLE TRI MESECA?

Usledilo je pitanje da li je normalno što nisu promenili Krstajića posle lošeg rezultata na SP

- Normalno je što nisu promenili Krstajića. Ako staviš mladog selektora, onda ne možeš da ga menjaš za tri meseca. Kakav je to onda sistem? Meni lično uvek teško padalo kada se menja selektor - rekao je Stojković.

Naš golman se zatim osvrnuo i na fudbalsku taktiku i malo objasnio našu selekciju i kako je to teško uklopiti.

- Mi imamo gomilu sličnih igrača. Mi smo skup 25 -30 igrača koji kad odu u Lacio, Inter, Mančester,  dopounjavaju to što ti vrhunski klubiovi nemaju na tim pozicijama. Mi nemamo nekog brzanjca koji će da prodire. Dobro, sad je došao Radonja koga možemo i moramo da iskoristimo.

Selektor Srbije, Mladen Krstajić Foto: MN Press

- Generalno smo teška reprezentacija, visoka, i tako će biti narednih godina. Imamo gomilu sličnih igrača koji treba da se uklope.  Mi imamo Mitra i Prijovića koji su slični igrači, i kako njih staviti da igraju zajedno. Ili recimo Tadić i Živković. Tako ja nekako vidim fudbal.

- Nemamo takvih igrača kao šti su Ronaldo i Mesi koji mogu da reše kad hoće. Imamo kvalitetne igrače, ali ne taj nivo. Godinama unazad naša najveća imena su bila iz odbrane Vidić, Bane, Deki Stanković, Kolarov, Matić

MOLIO SAM ZVEZDU DA ME UZME NA POZAJMICU I TRI PUTA ODBIJAO PARTIZAN

Stojković je ponovo objasnio kako je došlo do toga da pređe u Partizan.

- Pričao sam dosta puta tu priču i ko god je hteo da čuje mogao je. Neke nije ni zanimala ta moja priča. Koliko sam ja bio u Zvezdi, a došlo je do toga da jednom,  drugi put pa i treći put treba da molim Zvezdu da me vrate na pozajmicu iz Sportinga.

- Nisam ih koštao ništa plaćao bi me Sporting. Nisu hteli. Dobio sam odgovore da sam previše dobar da im ne trebam.

Reprint: album Nebo se otvorilo, FK Crvena zvezda

- Za to vreme Partizan me zove tri puta ja ih odbijam. Posle svetskog prvenstva četvrti put me zove Partizan. Ja nisam bio siguran šta me čeka u Partizanu niti kako će me gledati iz Zvezde.Situacija za iskušenje, jedna o najtežih odluka u karijeri.

- Gledao sam sportsku stranu, pričao sa predsednikom savezea, selektorom. Svi su mi rekli da je to dobra odluka i da je dobro za reprezentaciju. Prešao sam u Partizan i na kraju nisam branio za reprezentaciju. Ali, nisam se bunio vojnički sam sve izdržao - objasnio je Stojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    2. septembar 2018 | 16:38

    Dobro Stojkovicu ne pravdaj se vise, vidimo da si se debelo pokajao sto si otiso u partizan... Ali to je za nas zavrsena prica, i dobro je sto si otisao tamo...

  • Srbija bato

    2. septembar 2018 | 18:14

    Muslin i Stojković su najzaslužniji što je Srbija uopšte otišla na EP. Prvo su šutnuli Muslina sad Stojkovića a reprezentaciju će i dalje da sastavljaju menadžeri i uprava FSS. Tu bi neko ozbiljno pravosuđe imalo dosta posla.

  • Princip

    2. septembar 2018 | 17:49

    U Partizanu si posato covjek,.Sam znas sta je u zvezdi..abolicije su im osnovna stvar , krcuni , goli otoci i slicno..zato cuvaj onu majicu i daj je u muzej..napravio si istorijski iskorak postenjem..biti covjek fudbaler se samo moze u crno belom dresu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA