≫ 

Krstajić objasnio zašto nije zvao Milivojevića i Stojkovića: I ja se nisam slagao sa trenerom, pa nisam o tome pričao u javnosti! (VIDEO)

Selektor je objasnio svoj spisak i izostanak nekolicine bitnih igrača, a potvrio je i da stoji iza reči obradovića da su pojedini menadžeri želeli da naprave puč u reprezentaciji

  • 42

Selektor Mladen Krstajić obratio se javnosti na prvom okupljanju Orlova pred mečeve u Ligi Nacija, a prvi spisak reprezentativaca nakon Mundijala objasnio je novinarima u Staroj Pazovi zašto na njemu nije bilo Luke Milivojevića, Branislava Ivanovića i Vladimira Stojkovića.

Krstajić je na početku konferencije čestitao Zvezdi plasman u Ligu šampiona, a zatim se osvrnuo na spisak.

- Liga Nacije je novo takmičenje, dogovorili smo se da napravimo širu grupu, da damo šansu igračima koji su zaslužili da nose dres reprezentacije Srbije i da pokažu svoj kvalitet. Tu pre svega mislim na zlatne Orliće koji su osvojili titulu prvaka sveta. Igrači koji nisu na spisku, ne znači da su precrtani za sva vremena.

Usledilo je pitanje o izostanku Luke Milivojevića i bilo je jasno da mu selektor zamera istupanje u engleskim medijima, gde ga je kritikovao.

Luka Milivojević u duelu protiv Granita Džake na Mundijalu; Foto: Tanjug/AP

- Ja sam 20 godina igrao profesionalno fudbal. Bio sam u situaciji da sam se slagao ili nisam sa šefovima, ali je moje vaspitanje je takvo da o tome ne pričam u javnosti, jer poštujem mesto i tim u kojem treniram, a to se odnosi na ekipu i stručni štab. Ne mogu ja nikome da zabranim da kaže ono što misli i gde misli, tako da mislim da sam bio jasan - poručio je Krstajić, a na kasnije insistiranje novinara da još jednom objasni zašto nema Milivojevića, poručio je da Srbija može bez svakog, osim Matića, Kolarova i Tadića.

- Svaki igrač je podjednako bitan, izuzev nekoliko igrača. Matić i Kolarov su neprikosnoveni, Tadić takođe. Bez svakog drugog Srbija može! Niko nije otpisan! Što se tiče mene, nikakav konflikt nisam imao - pokušao je Krstajić da objasni situaciju.

Darko Kovačević, Mladen Krstajić i Aleksandar Kolarov; Foto: Marko Jovanović

Novinare je interesovalo i zašto na spisku nije bilo Vladimira Stojkovića, iako je na Mundijalu u Rusiji bio jedan od najbolje ocenjenih igrača,

- Što se Stojkovića tiče, hteo sam da pružim šansu mlađim golmanima. Stojković je mnogo dao reprezentaciji ali, u ove dve utakmice pružamo šansu mlađima - poručio je Krstajić.

On je rekao da stoji iza reči svog pomoćnika Milana Obradovića o tome da su menadžeri pokušali puč u reprezentaciji Srbije.

- Sa njim sam prijatelj dugi niz godina, znam ga kao igrača i čoveka, bili smo i cimeri u nekoliko navrata. To što je rekao su činjenice i mogu da stanem iza onoga što je rekao - poručio je selektor, koji se osvrnuo i na atmosferu na Mundijalu i optužio medije da žele da stvore iskrivljenu sliku da je ona bila loša.

- Tražite nešto što nema veze sa životom. Imali smo dobre uslove, dobru atmosferu, ono što se desilo pred kraj Mundijala, to se dešava svuda. Osećam da želite da nametnete nešto što nema veze sa životom, treba da se okrenemo Litvaniji.

Na atmosferu u ekipi tokom Mundijala osvrnuo se i sam Aleksandar Kolarov.

Aleksandar Kolarov; Foto: Marko Jovanović

- Niko nije pričao nešto što nije istina. Bio je sastanak posle Švajcarske, gde smo pričali o utakmici koja je bila i koja će biti sa Brazilom. Očigledno ima igrača koji imaju kontakte sa novinarima, procurile su informacije, mogu svi da potvrde da je sastanak završen tako što smo se zagrlili nasred svlačionice. Da li je neko pravio puč ili nije... ja mogu da kažem samo da je atmosfera bila super.

- Ne mogu ja da se družim sa 23 igrača, bolji sam sa dvojicom nego sa drugih 15. To je normalno u životu. Atmosfera, koliko sam ja upućen, bila je ne dobra, nego predobra - naglasio je kapiten Kolarov.

Da podsetimo, Orlovi će posle prvih mečeva sa Litvanijom (7. septembra) i Rumunijom 10. septembra na stadionu Partizana, dočekati Crnu Goru na stadionu Rajko Mitić, 17. novembra od 15.00 sati, dok će tri dana kasnije igrati protiv Litvanije opet u Humskoj, od 20.45.

Srbiju zatim očekuju dva gostovanja, Crnoj Gori 11. oktobra i tri dana kasnije Rumuniji.

VIDEO: Kolarov prekinuo konferenciju posle pitanja o Stojkoviću

(S. G. /D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA