≫ 

Orlovi jeftino ispustili vođstvo 2 puta: Mitrove majstorije pale u vodu, Rumunija odnela bod iz Beograda! (VIDEO)

Opet je Krstajić eksperimentisao sa sastavom, a dva pada koncentracije su skupo koštala Orlove

Fudbaleri Srbije protiv Rumunije odigrali su 2. meč Lige nacija, u okviru Lige C i Grupe 4, ali nisu uspeli da izbore pobedu - 2:2 pred 15.496 gledalaca!

Posle pobede nad Litvanijom sa 1:0, selektor Mladen Krstajić jurišao je na novu pobedu uz male promene u sastavu, pa su ovaj put starteri bili Kolarov, Spajić, Milinković Savić i Lukić.

Inače, Rumuni su u svom duelu sa Crnogorcima igrali bez pogodaka, iako su u završnici imali igrača više, a sada su došli do još jednog remija, pošto su dva puta anulirali prednost Orlova!

Imao je naš tim više od igre i šansi, ali je podbacio kada je prednost trebalo da uveća. Umesto toga, Kolarov je skrivio penal u 48. minutu, dok je Tučudean iskoristio spavanje pri prekidu.

U vodu su pala dva sjajna golgeterska momenta Mitrovića, dok Prijović nije uspeo sjajnu priliku da kao džoker iskoristi za 3:2.

Pošto je Crna Gora nadigrala Litvaniju sa 2:0, sada Crna Gora i Srbija imaju po 4 boda u grupi 4, Rumunija je na 2, a Litvanija na nuli.

Pohvalna poseta rumunskih navijača Foto: MN Press

Scena na tribinama bila je pomalo iznenađujuća jer je došlo oko 10.000 navijača, što je iznađenje posle mundijalskih turbulencija i otpisivanja Luke Milivojevića sa spiska, dok je Matija Nastasić sam odustao od nacionalnog tima dok je Krstajić selektor.

Srbija - Rumunija 2:2

(Mitrović 27, Mitrović 63- Stančiju 48, Tučudean)

Srbija (4-2-3-1): Dmitrović – Rukavina, Spajić, Veljković, Kolarov – Maksimović, Lukić (od 71. Matić) – Ljajić (od 77. Prijović), Milinković Savić (od 64. Kostić), Tadić – Mitrović.

Rumunija (4-2-3-1): Tatarušanu – Manea, Balaša, Spaunaru, Banku – Marin, Anton, Čipčiju – Stančiju, Tučudean, Draguš (od 60. Mitrita).

Pogodak Mitrovića Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA

Posle startne pobede nad Litvancima, Mladen Krstajić je napravio promene i vratio Kolarova u startnu postavu, Spajića je u odbrani upario sa Veljkovićem, dok su Maksimović i Lukić činili defanzivni vezni tandem.

Tadić je iz centralne pozicije otišao na desno krilo, prepustivši poziciju Sergeju Milinkoviću Saviću, da bi se u srcu napada našao standardni Mitrović.

Od starta su Orlovi krenuli sa ofanzivnim pristupom, pokazavši da žele da brzo potvrde domaći teren, pa se rano zatresla i prečka Rumuna pri šutu Mitrovića.

Rumuni su uspeli da kazne padove Foto: A. Nalbantjan

Pretežno se napadalo po Tadićevoj desnoj strani, ali nam je uvek jedan korak nedostajao do prave šanse, jer su štoperi dobro pratili Mitrovića, ne štedeći ga, na šta je odavno navikao.

Ipak, pobegao je u 27. minutu posle gužve u 16-ercu kada je Kolarov uputio loptu na peterac, čak je u padu uspeo da petom pošalje loptu u mrežu za veliko slavlje, ali i nastavak naleta.

Sergej opet daleko od željene forme Foto: A. Nalbantjan

Nastavili su Orlovi u istom ritmu, ali novih ozbiljnijih šansi nije bilo, samo je u jednom momentu Mitrović imao izliv besa i raspravu sa sudijom, kada nije mogao da toleriše prljave udarce rivala.

Pred kraj poluvremena smo mogli da budemo kažnjeni za promašeni Tadićev zicer, kad je Čipčiju uzdrmao prečku sa 20 metara, ali se na pauzu otišlo sa pravednih 1:0.

Nažalost, sami smo napravili kiks kada je Kolarov skrivio penal već u uvodnim minutima 2. poluvremena, što je znao da iskoristi Stančiju, šutiravši ispod ruke Mitrovića koji nije mogao da učini ništa.

Mitar slavi u svom maniru Foto: A. Nalbantjan

To je ohrabrilo Rumune, bili su drčniji u duelima posle gola i teže je bilo doći do poslednjih 30 metara, a malo je nedostajalo da "sevne" još jedna opasna kontra kada se Kolarov kockao na sredini driblajući.

Malu letargiju razbio je Mitrović u pravo vreme, u 63. minutu je sam sebi podigao loptu na volej i doneo nam 2:1, ali je i on brzo doživeo razočaranje.

Već u prvom narednom prekidu Orlovi su spavali na prvoj stativi, pa se ušunjao Tučudean za 2:2.

Rumuni slavili zasluženi bod Foto: A. Nalbantjan

U međuvremenu su se ređale izmene, ušli su redom Kostić, Matić i Prijović, koji je bio akter tek od 77. minuta.

Time je ispunjena želja Mitrovića,koji je želeo da zaigra u tandemu sa ofanzivcem PAOK-a, pa je i bilo nekoliko dobrih momenata saradnje.

Nažalost, Prijović je propustio zicer sa sedam metara kada je bio 1 na 1 sa golmanom, što je bila poslednja prilika da se izbore tri boda - jedan je otišao u Rumuniju.

VIDEO - Kolarov prozvao navijače pred meč sa Rumunijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.P.

    10. septembar 2018 | 23:12

    Takozvani selektor ponovo eksperimentise,malo mu bilo to sto radio u Rusiji nego opet.Pa brate idi vise od svih nas da konacno igramo fudbal sa nekim ko to ume da vodi.

  • Miodrag

    10. septembar 2018 | 23:33

    Kakvi bre orlovi obicni vrapcici.Dno dna.

  • Milos

    10. septembar 2018 | 23:13

    E moj Mladene Mladene Odlazi bre nulo od trenera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA