≫ 

Sinaloa na nogama, Maradona stigao u carstvo kokaina: El Pibeov šou na prvom treningu u novom klubu (FOTO)

Dijego preuzeo klub gde će imati dva velika izazova: da prekine seriju od šest poraza u ligi i onaj najveći - da odoli belom prahu

  • 6

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona stigao je kao mega zvezda u ozloglašenu Sinalou, u grad Kulijakan - nezvaničnu prestonicu najjačeg kartela na svetu, Sinaloe, da trenira tamošnji Dorados de Sinaloa koji se takmiči u drugoj meksičkoj ligi.

>>> Maradona preuzima klub iz carstva kokaina!

Maradona je već odradio prvi trening na kojem je, naravno, bio u centru najveće pažnje medija i navijača koji se u velikom broju sabrali na tribinama da pozdrave fudbalsku legendu.

Nije im Maradona ostao dužan, reagovao je na ovacije u svom stilu, slao je poljupce navijačima, dizao ruke stisnutih pesnica uvis, skakutao od sreće...

Argentinac je letos potpisao ugovor sa beloruskim Dinamom iz Bresta, gde je trebalo da obavlja funkciju predsednika, međutim kratko je trajala ta avantura, poziv iz Meksika stigao je kao poručen za problematičnog Argentinca kome sada predstoji veliki izazov na dva fronta - profesionalnom i životnom: u mestu gde se kokain može naći na svakom ćošku treba ostati imun na porok, a ujedno valja podići ekipu iz letargije posle šest uzastopnih poraza.

- Kao da bi trebalo da nosim slona na leđima - slikovito je opisao Maradona šta ga čeka u Doradosu.

Maradona otpozdravlja navijačima koji su došli da ga podrže na prvom treningu Foto: Tanjug/AP

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji Maradona je ostao upamćen po ispadu u loži gde se ponašao krajnje nedolično što su mnogi odmah povezali sa konzumacijom kokaina. Poročni Aragntinac je govorio i svojoj mračnoj strani karijere.

- Imao sam mnogo padova u svom životu. Sada, pretpostavljam, da imam odgovornost kao da držim dete u naručju. Kada sam uzimao drogu... To je bio korak unazad, a ono što fudbaleri moraju da rade je da idu napred . Ovde sam došao da radim, ništa drugo me ne zanima- rekao je Argentinac na konferenciji za medije.

Kada je u pitanju posao, veruje da može popraviti poziciju ekipe koja je trenutno 13. na tabeli meksičke druge lige.

- Gledaćemo da svaku utakmicu idemo na pobedu, napadaćemo, jer ja nisam fan defanzivnog fudbala. Ovde sam da radim, da dam svoje srce kao što sam i u Fudžairahu (UAE) gde sam dnevno prelazio 300 kilometara zbog posla - poručio je El Pibe.

Meksiko i Maradona su sudbinski vezani, zna se i zbog čega: malo je navijača koji ne pamte 1986. godinu kada je Argentinac imao najsvetlije trenutke u reprezentativnoj karijeri, postigao dva najčuvenija gola Englezima, potom u finalu Mundijala pokorio Nemačku za titulu svetskog prvaka.

U zemlji potomaka Asteka zato ima kultni status.

- Verujemo ti, Dijego. Ovde te nećemo kritikovati, obožavaćemo te - poruka je koju su mu poslali navijači.

Stigao sam! Maradona se predstavio Meksikancima Foto: Tanjug/AP
Pogled u nebo, Če Gevara na ramenu: Dijego u elementu na prvom treningu u novom klubu Foto: Tanjug/AP
Jedan je Maradona: Argentinac bos stisnutih pesnica diže atmosferu na treningu ekipe Foto: Tanjug/AP
Čelnici kluba spremili su mu i dres sa brojem 10 Foto: Tanjug/AP
Na kraju treninga, svi kao jedan: Maradona i fudbaleri Doradosa pozdravljaju navijače Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Smatraju ga ludakom i narkomanom, ali Maradona je sa loptom umeo ono što niko nije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA