Zvezdi protiv PSŽ-a sudi VAR ekspert koga Srbija pamti po dobru: Svirao diskutabilan penal na Marakani, pretili su smrću njegovoj porodici (VIDEO)

Portugalac Artur Soareš Dijas biće glavni arbitar meča na Parku Prinčeva

  • 0

Portugalac Artur Soareš Dijas biće glavni sudija na utakmici Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, objavila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Utakmica 2. kola Lige šampiona na Parku Prinčeva igra se u sredu od 18.55, a to će 39-godišnjem Portugalcu biti prvi meč u karijeri u kome će deliti pravdu Parižanima.

Zvezdi je sudio jedan meč, i to u Beogradu protiv ukrajinskog Černomoreca u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope 2013. godine, kada je u revanšu bilo 0:0 na Marakani, te je ukrajinska ekipa prošla u narednu rundu, pošto je u Odesi slavila sa 3:1.

Portugalac je tada dosudio diskutabilan penal za Zvezdu posle faula nad Ninkovićem na ivici kaznenog prostora, na isteku prvog poluvremena, ali je Milijaš propustio šansu sa "bele tačke".

Srbiji je doneo sreću tokom Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, gde je naš tim do 20 godina osvojio titulu prvaka Sveta. Soareš je Orlićima delio pravdu u četvrtfinalnom meču protiv Sjedinjenih Američkih Država, gde je naš tim došao do pobede posle boljeg izvođenja penala.

Portugalac je tokom Mundijala u Rusiji bio angažovan kao jedan od 13 VAR arbitara, a 2017. godine je njegova porodica dobila pretnje smrću posle meča između Pakoš Fereire i Porta.

VIDEO: Ovako se Zvezda zagrevala za PSŽ

(S. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA