≫ 

Spartak ostao bez trenera: Doviđenja, ali ne i zbogom!

Subotičani se odlučili za najnepopularnije rešenje

  • 0

Vladimir Gaćinović više nije trener Spartaka iz Subotice!

Trener koji je Golubove izveo u Evropu prethodne sezone sporazumno je raskinuo ugovor, posle sastanka sa Upravom kluba i godinu i po dana zajedničkog rada.

Podsetimo, Gaćinović je najpre bio pomoćnik u stručnom štabu.

- Gospodin Gaćinović je preuzeo naš klub u veoma delikatnom trenutku. U tom periodu je još trajala borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a ekipa se nalazila na trećoj poziciji na tabeli. Pod njegovim kormilom je izboren plasman na međunarodnu scenu gde smo postigli istorijski uspeh učešćem u trećem kolu kvalifikacija. Na tom putu smo eliminisali slavnu „Spartu“ iz Praga što je uspeh kakav ćemo teško ponoviti.

Igrači Spartaka na meču protiv Sparte Foto: AP/Tanjug

- Iza nas je jedan turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, posebno u domaćem prvenstu i jednostavno smo se sporazumeli da je za „Spartak“ najbolje da dođe do promene šefa stručnog štaba. Ova odluka je donešena teška srca i nismo je doneli u afektu, već kao iskreni prijatelji, dogovorom. Ipak, klub je iznad svega. Valja napomenuti da je u kratkom vremenu Spartak napustilo 10 prvotimaca koji su otišli u druge klubove i tu valja tražiti jedan od uzroka slabijih rezultata.

- Gospodin Gaćinović je divan čovek, vrstan stručnjak koji fudbalsku igru poznaje do tančina i možda je nedostajalo samo malo sportske sreće da rezultati budu drugačiji. Sa Vladom smo postali prijatelji i van terena tako da i nama teško pada ovaj razlaz. Sigurno je to da je ostavio neizbrisiv trag u istoriji našeg kluba. I na kraju želimo da kažemo doviđenja, ali ne i zbogom jer su vrata našeg kluba za Vladimira Gaćinovića uvek otvorena - stoji u saopštenju Subotičana.

Podsetimo, Spartak je očajno počeo sezonu i nalazi se pri dnu tabele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA