≫ 

Hrvate ponovo puca euforija zbog fudbala: Posle reprezentacije, sad je Dinamo hit!

Modri posle dva kola Lige Evrope imaju maksimalan učinak, Hajrović aspolutni junak Zagrepčana

  • 4

Hrvatski fudbal je u zenitu!

Na letošnju euforiju izazvanu istorijskim uspehom hrvatske fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, nakalemili su se i oni na klupskom nivou od strane "većito najboljeg" zagrebačkog Dinama u početnoj fazi Ligi Evrope.

>>> Dinamo rasturio Anderleht, nestvarni preokret Milana i dominacija Salcburga! (FOTO) (VIDEO)

Dve pobede protiv renomiranih rivala (Fenerbahče 4:1, Anderleht 2:0) uz dominantnu igru, bacile su tamošnje ljubitelje fudbala, navijače Modrih pre svih, u stanje euforije, sličnu onoj koja je pratila "Vatrene" kroz njihov put ka finalu u Rusiji.

I hrvatski mediji su impresionirani igrom ekipe Nenada Bjelice, čak 17 udaraca ka golu imali su Zagrepčani protiv Anderlehta u Briselu što je najupečatljiviji utisak nove pobede.

- Mogli smo dati još koji gol. Imali smo puno prilika, to je fenomenalna statistika koliko smo imali udaraca i pokušaja. Pokazali smo da smo pravi i želimo nastaviti. Hvala navijačima koji su bili uz nas na podršci - rekao je posle meča u Briselu kapiten Zagrepčana Arijan Ademi.

Ipak, u centru pažnje je napadač Izet Hajrović koji igra sezoni karijere. Gol protiv Anderlehta bio mu je već šesti ove sezone u Evropi čime je nadmašio velikane poput Prosinečkog i Eduarda.

Bosanskohercegovački reprezentativac pre Anderhelta, dao je dva Fenerbahčeu, Hapoelu i u gostima i u Zagrebu, a bio je strelac protiv Jang Bojsa u plej-ofu Lige šampiona.

- Srećan sam što sam dao tri gola u dva susreta, a to sam dao zahvaljujući celoj ekipi. Hvala im. Nije to samo moj uspeh nego igramo svi jedan za drugog i to se vidi - skroman je bio Hajrović.

Dinamo je i u hrvatskom prvenstvu dominantan, kao i svih prethodnih godina, trenutno su Modri lideri sa šest pobeda i tri remija, bez poraza, ispred Lokomotiva, Osijeka, Rijeke...

U grupi Lige Evrope prvi su sa maksimalne dve pobede ispred Fenerbahčea, Spartak Trnave i Anderlehta.

U narednom kolu gostuju u Slovačkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA