Zvezda igrala za Stefana i pobedila 10:0 (FOTO)

Čak devetorica igrača su se upisali u listu strelaca

  • 0

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Dinamo iz Pančeva u prijateljskom meču rezultatom 10:0 (4:0)!

Strelci za srpskog šampiona bili su Ebisilio u 19, Stojiljković u 25, Hajdin u 37, Kafu u 45, Pavkov u 63, Simić u 69, Joveljić u 74. i 89. Stojić u 81. i Jevtović u 89. minutu.

Utakmica je imala humanitarni karakter, pošto je igrana za nekadašnjeg prvotimca crveno-belih Stefana Čikića.

>>> Ko je doušnik koji tvrdi da su PSŽ i Zvezda namestili meč? Da li je od najveće važnosti da se sazna njegovo ime?

Zvezdino dete rođeno 1994. godine proteklih meseci vodi borbu sa leukemijom i klub je i na ovaj način, utakmicom pod nazivom „Igrajmo za Stefana“, želeo da mu pruži podršku.

Na Gradskom stadionu se okupilo mnogo humanih ljudi, prodate su 1.254 ulaznice, ukupno je prikupljeno 189.000 dinara i sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen na račun našem Čikiću kao vid pomoći.

Trener Zvezde Vladan Milojević uručio je uramljen dres Foto: crvenazvezdafk

Uoči početka utakmice, trener Vladan Milojević predao je Dušanu Đokiću, direktoru Omladinske škole pančevačkog Dinama i nekadašnjem napadaču crveno-belih, uramljen Zvezdin dres sa Stefanovim imenom, prezimenom i brojem 26.

Sam rezultat bio je u drugom planu, crveno-beli su zaigrali od početka u trenutno najjačem sastavu i rezultat na kraju je bio 10:0. Golove je postiglo devet igrača, poveli smo u 19. minutu udarcem Lorenca Ebisilija sa distance, a u strelce su se do kraja poluvremena upisali i Nikola Stojiljković, Stefan Hajdin i Džonatan Kafu.

Svi igrači su dobili šansu, izuzev mladog golmana Aleksandra Stankovića, i u nastavku su postigli još šest pogodaka. Milan Pavkov je zatresao mrežu za 5:0, zatim je gol postigao i Veljko Simić, dvostruki strelac bio je Dejan Joveljić i za konačan ishod su se pobrinuli Nemanja Stojić i Milan Jevtović.

Stojiljković u prodoru Foto: crvenazvezdafk

- Silno smo želeli da uspemo da obezbedimo termin za ovu utakmicu. Ukazala nam se prilika da dođemo u Pančevo, odigramo humanitarni meč i damo svoj doprinos, ne samo finansijski, već i ljudski i da pomognemo Stefanu da što pre ozdravi i da se vrati na fudbalski teren - rekao je trener Vladan Milojević koji dobro poznaje Stefana Čikić:

- Sarađivao sam sa Stefanom u mlađim selekcijama. On je uvek bio fantastično dete. Tokom cele godine putovao je na Marakanu i za sve to vreme nikad nije zakasnio. Uspevao je da uskladi i obaveze u školi i u klubu, on je bio neverovatan u mlađim kategorijama i sigurno je dosta doprineo tadašnjim rezultatima Crvene zvezde. Ponosan sam što Crvena zvezda u ovom trenutku na ovakav način pokazuje svoju veličinu. Nije sve u takmičarskim utakmicama i rezultatima, ovde prevashodno treba biti čovek.

Imao je trener Zvezde i poruku za Stefana.

- Poželeo bih Stefanu brz oporavak, sigurno će uz Božju volju i pomoć biti dobro, u to sam ubeđen. Razgovorao sam sa Stefanovim ocem i rekao mi je lepe vesti, da njegovo lečenje ide u dobrom pravcu. S obzirom na to da je oduvek bio veliki borac, nadam se da će što pre ozdraviti. Znam da mu je fudbal velika ljubav, poželeo bih mu i da se što pre vrati na teren - završio je Milojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA