Srbija na "rumunskom svemirskom brodu", spremnom za EP 2020. godine, igra derbi u Ligi nacija! (FOTO) (VIDEO)

Na ovom mestu odigrano je finale Lige Evrope, a spreman je i za Evropsko prvenstvo 2020. godine

  • 1

Fudbalska reprezentacija Srbije igra derbi meč 4. kola grupe C Lige nacija sa selekcijom Rumunije i to na prelepom Nacionalnom stadionu u Bukureštu.

Ono što svakako u nedeljenom meču sa komšijama neće biti razlog lošeg izdanja bilo jedne, ili druge ekipe, jesu uslovi za igru, jer  će pored najavljenog lepog oktobarskog popodneva, imati na raspolaganju i odličan teren koji bi, uz dobru atmosferu na tribinama, trebalo da garantuje pravu fudbalsku predstavu.

>>> Orlovi odradili trening pred duel sa Rumunijom (VIDEO)

Stadion na kojem igra selekcija Rumunije ne razlikuje se mnogo od velikih i poznatijih stadiona širom Evrope. Opšti je utisak da je reč o pravom, modernom sportskom objektu koji svojim izgledom, barem u poređenju sa stadionima u Srbiji, ostavlja bez daha.

Foto: Telegraf.rs

Za razliku od Orlova koji još uvek čekaju svoju nacionalnu fudbalsku arenu, Rumuni su 2011. godinu pustili u pogon borilište kapaciteta 55.634 mesta koje, zanimljivo, nikada u svojoj kratkojistoriji, nije bilo popunjeno baš do poslednjeg mesta.

Ono što prvo upadne u oči jeste veliki semafor nalik ogromnog lulsteru koji dominira svojom veličinom i izgledom iznad terena  i koji, zahvaljujući brojnim sajlama koje ga drže podseća na omanji "svemirski brod".

Semafor na Nacionalnom stadionu Rumunije; Foto: Telegraf.rs

Takođe, kružni oblik, izostanak atletske staze pruža dodatni fokus svakom od navijača na teren i fudbal.

Orlovi treniraju na NAcionalnom stadionu u Rumuniji; Foto: Telegraf.rs

Kada je reč o ciframa, osim kapaciteta, izgradnja je koštala oko 230 miliona evra, a pored regularnih sedišta, poseduje i 1.300 mesta za VIP zvanice, kao i prostor za 126 novinara, koji se po potrebi proširuje na više od 500 mesta, sa ciljem da svaki od medija može da izveštava na adekvatan način.

Hodnik koji povezuje prostorije za medije i teren; Foto: Telegraf.rs

Od svog otvaranja, do danas, najznačajnije je što je 2012. finale Lige Evropa bilo odigrano upravo na ovom stadionu, zahvaljujući kojem je i Rumunija dobila šansu da 2020. godine bude jedan od domaćina Evropskog prvenstva i to na 4 meča u okviru grupne faze.

Sve u svemu, kako su kapiten Tadić i njegovi saigrači imali brojne primedbe, na, ruku na srce, zaista loš i "razrovan" teren u Podgorici, u Bukureštu će igrti na pravom fudbalskom tepihu, vrednom poštovanja, na kojem se očekuje oko 35.000 navijača.

Da podsetimo, utakmica Rumunije i Srbije počinje u 15 sati i ishod ovog duela umnogome će odrediti ko će na prvo mesto na še grupe Lige nacija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO: Krstajić o izmeni sastava, mladim igračima i ulozi Matića i Kolarova

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA