≫ 

Misterija startnih 11 protiv Rumuna i novi veliki ispit za Krstajića i Orlove! (FOTO) (VIDEO)

U slučaju da osvoji tri boda, Srbija bi jednom nogom bila u nastavku takmičenja Lige nacija

  • 14

Fudbalska reprezentacija Srbije ima priliku da eventulnom pobedom u nedeljnom meču 4. kola Liga nacija sa Rumunijom napravi veliki korak ka prvom mestu grupe C i tako se dodatno približi prolasku u plej-of.

Dobre igre u prethodna tri kola, u kojima je ostvarila dve pobede i remi, ulile su Orlovima neophodno samopouzdanje, pa tako u nedeljni meč sa Rumunijom ulaze sa mnogo više optimizma nego što je to bio slučaj u sva tri prethodna kola.

>>> Srbija na "rumunskom svemirskom brodu", spremnom za EP 2020. godine, igra derbi u Ligi nacija! (FOTO) (VIDEO)

Ono što je sigurno, i što je uostalom i najavljeno na konferenciji, selektor Krstajić će i ovaj, trinaesti put od kako je na klupi Srbije, izvesti drugačiji sastav na teren Nacionalnog stadiona u Bukureštu.

- Meni nema bitnijih i manje bitnih igrača, svi su mi važni. Zato rotiram i zato ću i u budućnosti rotiratirekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić pred meč sa Rumunijom!

VIDEO: Krstajić o izmeni sastava, mladim igračima i ulozi Matića i Kolarova

Ipak, i pored toga što se "u vazduhu" oseća želja Mitrovića da uz sebe ima dodatnu pomoć u vidu još jednog napadača, Prijovića, i što to, uostalom priželjkuje većina navijača u Srbiji, verovatno je da će golgeter PAOK-a i ovog puta meč početi sa klupe.

Krstajić je taj koji se pita, a kada protiv Crne Gore i Litvanije nije "upario" dva napadača, malo je verovatno da će rizikovati u derbiju grupe i da če na gostujućem terenu napasti Rumune na aj način od samog početka.

Navijači čekaju da Srbija zaigra sa dva napadača; Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, iznenađenja bi moglo da se dogode na desnom beku i u sredini. Ako preceni da je veteranu Rukavini, posle odlične partije u Podgorici, previše da odigra dva jaka meča u kratkom periodu, selektor bi mogao da se "kocka" i meč započne sa igračem Partizana Miletićem, koji je jedino pravo rešenje na desnoj strani i koji očekuje svoj debi u dresu sa nacionalnim grbom.

Na toj poziciji mogao bi da igra eventualno i Milenković, ali je popularni Bleki stub odbrane pa se očekuje da ostane na svojoj poziciji i u ovom susretu.

Milenkovića je Murinjo gledao u Podgorici; Foto: Marko Jovanović

Kada je reč o sredini terena, Lukić i Maksimović iza sebe imaju dobru utakmicu, pa bi vrlo lako, mogli da postanu i standardni tandem na ovom delu terena, naročito posle izostanka Milivojevića, Matića, Ljajića koji nisu sa ekipom, što zbog povreda, a što zbog "nefudbalskih pitanja".

Sudeći po prethodnom meču, iznenađenje bi mogao da bude i Sergej Milinković Savić koji biigrao ispred pomenutog dvojca, dok bi po bokovima delovali kapiten Tadić i Andrija Živković.

Sastav Srbije: Dmitrović, Rodić, Veljković, Milenković, Miletić, Maksimović, Lukić, Sergej Milinković-Savić, Tadić, Živković, Mitrović

Sastav kojim bi selektor mogao da iznenadi Rumuniju; Foto: Telegraf

Bilo kako bilo, činjenica je da su velika pobeda u istorijskom meču sa Crnogorcima, ali i problemi Crvene zvezde zbog nameštanja utakmice, skrenuli potpunu pažju sa izabranika selektora Krstajića, pa su misteriozna poruka Matića, i promene koje sastav trpi iz meča u meč pitanja koja će ponovo biti aktuelna samo u slučaju eventualnog kiksa sa Rumunima.

Od kapitena Tadića se mnogo očekuje i na meču sa RUmunijom; Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Ali, o tome više niko i ne misli, apetiti navijača rastu posle svake pobede, pa je tako i ovog puta.

Srbija je na prošlom gostovanju komšijama slavila u Konstanci sa 3:2 pod vođstvom Radomira Antića, pa se većina navijača nada da bi taj rezultat iz kvalifikacija za Mundijal 2010. godine mogao da se ponovi. Naročito jer je jedan od startera tog meča, Krstajić,  i danas na terenu, doduše u ulozi selektora.

Meč počinje u 15 sati na Nacinalnom stadionu u Bukureštu, na kojem se očekuje negde oko 40.000 navijača.

Posle trijumfa u Podgovorici, Srbija bi sa tri boda u Rumuniji došla nadomak da obezbedi prvo mesto u grupi. Kvota na dvojku je 2,70! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Rumunija - Srbija

Skoro je izvesno je da će Portugal u ovoj grupi osvojiti prvo mesto, pa je ovo praktično borba za opstanak u elitnom rangu Lige nacija. Kvota na Poljsku je 2,80, a na Italiju 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Poljska - Italija

VIDEO: Na ovom stadionu će Srbija odmeriti snage sa Rumunijom

VIDEO: Tadić otrkio zbog čega će biti lakše igrati protiv Rumunije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    14. oktobar 2018 | 09:36

    Neznalica od selektora ceka da mu gazda donese papir sa startnih jedanaest

  • Воип

    14. oktobar 2018 | 09:45

    А шта је са тројком која много добро функционише у Франкфурту, Јовић, Костић и Гаћиновић?

  • bale

    14. oktobar 2018 | 09:54

    koji menadzer nudi veci procenat taj ce igrati protiv rumuna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA