Zvezda dovela pojačanja iz Amerike: Dva nova centra na Malom Kalemegdanu!

Janković i Jovanović potpislai trogodišnje ugovore

  • 36

Crvena zvezda je dovela dva vrhunska pojačanja! Klub sa Malog Kalemegdana je potpisao trogodipšnje ugovore sa Stefanom Jankovićem i Nikolom Jovanovićem.

Obojica su nedavno igrali Letnju NBA ligu i igraju na poziciji krilnog centra ili centra.

Janković, koji je rođen 4. avgusta 1993. godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i težak 107 kilograma. Svoje košarkaško ime gradio je tokom univerzitetskih dana u Sjedinjenim Američkim Državama, u koje je došao iz Kanade u koju se preselio sa porodicom još 1997.godine (otac Drago je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u fudbalu).

Foto: Guliver/Rob Foldy/Getty Images)

Prvo je nastupao za Univerzitet "Mizuri", ali je izvanredan napredak ostvario selidbom na Univerzitet "Havaji" gde je u sezoni 2015/2016 ubacivao skoro 16 poena uz 7 skokova i blokadu po meču. Ti nastupi doneli su mu titulu igrača godine "Big West" konferencije.

Kroz letnju ligu, izborio se za ugovor sa Majamijem, a prošlu sezonu proveo je u NBDL klubovima "Su Fols" i "Iri Bejhoks".

Nikola, koji je rođen i odrastao u Beogradu, visok je 211 centimetara, težak je 109 kilograma, i igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Foto: KK Crvena zvezda

Rođen je 6. januara 1994.godine, a još kao mlađi junior (2012.godine) otisnuo se u SAD gde je prvo nastupao za srednju školu u Džeksonvilu na Florodi, a zatim je usledila selidba na čuveni koledž "USC" gde je tokom trogodišnje karijere postao standardni prvotimac i tek jedan od 36 igrača u istoriji tog koledža koji je ubacio više do 1000 poena.

Pre odlaska u Ameriku, Nikola je prošao sve mlađe selekcije KK Crvena zvezda. Za NBA ugovor borio se kroz letnju ligu u dresovima Detroita i LA Lejkersa, a za Pistonse je i nastupao u nekoliko utakmica, kasnije i za njihov razvojni tim Grand Rapids.

Dolazak u Crvenu zvezdu predstavlja novo veliko poglavlje u Nikolinoj karijeri, a šampion ABA lige, KLS lige doveo je još jednog igrača sa srpskim pasošem željnog napretka i afirmacije na najvećoj evropskoj sceni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA