Pešić postaje selektor posle Evropskog prvenstva

Trofejni stručnjak mogao bi da preuzme reprezentaciju Nemačke

  • 1

Kada god je Crvena zvezda razmišljala o novom treneru, jedno ime se svaki put isticalo - Svetislav Pešić. I ne čudi, ako se zna da je popularni Kari u dva navrata vodio ekipu sa Malog Kalemgdana.

Prvi put 2008. godine kada mu je izmakla titula u finalu protiv Partizana, ali je uspeo da afirmiše tada mladog i talentovanog Nemanju Bjelicu. Tri godine kasnije, vratio se na isto mesto sa istim ciljem. I ovog leta, posle odlaska Dejana Radonjića, mnogi su odmah videli iskisnog stručnjaka na toj poziciji.

Međutim, do realizacije nije došlo, a koliko je bilo realno otkrio je prvi čovek crveno belih Nebojša Čović.

- Bilo je razgovora, ne i pregovora. Sa Pešićem povremeno imam komunikaciju i konsultujem se oko određenih pitanja.

Čović je otkrio da će Pešić verovatno uskoro postati selektor.

Foto: Marko Todorović

- U svakom slučaju, Pešić ne želi više da radi sa klubovima, već ga interesuju reprezentativne selekcije. Ono što mislim da će se dogoditi, to je da će Kari preuzeti reprezentaciju Nemačke posle Evropskog prvenstva. To mu i želim - izjavio je Nebojša Čović.

Proslavljeni trener uspešno je vodio i reprezentaciju, a poslednje svetsko zlato osvojili smo upravo pod njegovim vodjstvom 2002. godine u Indijanapolisu. Kao i Evropsko prvenstvo godinu dana ranije.

Pored reprezentacije Jugoslavije, još jedna zemlja ga pamti po zlatu. Davne 1987. godine preuzeo je reprezentaciju Nemačke, a šest godina kasnije stigla je i kruna tog rada. Na domaćem terenu Nemci su stigli do prvog i jedinog zlata na Evropskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    6. avgust 2017 | 09:27

    Kari legendo,osvojio si sve,dosta ti je više,ali svaka čast na svemu što si uradio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA