≫ 

Moćna Srbija jača i od Crne Gore: Orlovi osvojili Trofej Beograda!

Košarkaši Srbije pobedili Crnu Goru sa 82:71 i osvojili turnir

  • 24

Košarkaška reprezentacija Srbije dominantno je osvojila Trofej Beograda pobedom nad Crnom Gorom 82:71.

>>> SILA SMO: Srpski košarkaši ponizili Grke! (FOTO)

Ovo je tek treća pripremna utakmica naše ekipe pred Eurobasket i može se reći da veoma dobro izgledamo na terenu. Gajimo tu fajtersku košarku sa dobrom odbranom, dosta trčanja, utrčavanjima i dobrim šutevima.

Osim toga važno je reći da smo igrali bez Miloša Teodosića, Miroslava Raduljice i Nikole Kalinića uz Nedovića i Simonovića koji su povređeni teže. Srbija za četiri dana ide na turnir u Hamburgu gde će odmeriti snage sa ekipama Nemačke, Poljske i Rusije.

>>> Akcija košarkaša Srbije od 2 sekunde kojom su prevarili Grke i dali tojku! (VIDEO)

U takvoj situaciji dominaciju je pokazao možda i njabolji igrač Evrope trenutno Bogdan Bogdanović sa 25 poena 5 asistencija i 4 skoka, dok je Birčević dodao 15. Ali, Bogdanov učinak se video i u organizaciji igre, skokovima, odbrani i asistencijama.

Nije džabe dobio nagradu za MVP-ija turnira.

SRBIJA: Mačvan 4, Bogdanović 25, Lučić 6, Milosavljević 5, Birčević 16, Štimac 2, Lazić 5, Micić, Gudurić 6, Jović 4, Kuzmić 6, Marjanović 4

CRNA GORA: Vučević 10, Mihailović 8, Šehović, Pavlićević, Radončić 5, Đukanović, Rajs 3, Todorović 2, Đurišić 10, Nikolić 5, Dubljević 13, Barović,

Foto: A. Nalbantjan

U veoma neizvesnoj utakmci videli smo dvoboje najboljih evropskih igrača sa jedne i sa druge strane.

Crna Gora je pokazala da je dosta tvrd rival u prvih 15 minuta su imali do pet poena prednost 15:20, pa 19:24, a onda je naša ekipa uspela da se prilagodi na dobar šut Crnogoraca koji su vezali šest trojki.

Foto: A. Nalbantjan

U nastavku prvog poluvremena razigrao se Bogdan Bogdanović i Stefan Birčević koji su trojkama preokrenuli rezultat u našu korist 41:35.

Do kraja druge četvrtine naš tim je uvećao prednost na plus 9 46:37 uz 15 poena Bogdana Bogdanovića. Drugu četvrtinu naš tim dobio je sa 27:13.

U nastavku utakmice razigrala se ekipa Srbije, Bogdan je dominirao u svim aspektima igre, organzacij, šutu, asistencijama pa je Srbija stigla od 57:44.

Foto: A. Nalbantjan

Osim Bogdanovića koji se isticao, velika je stvar što su i ostali igrači dali doprinos i jednostavno ko god je ušao u igru imao je priliku da iskreira koš i da doprinese rezultatu.

Ipak, krajem trećeg perioda došlo je do pada u igri srpskog tima, pogotovo izlaskom iz igre Bogdanovića, pa je Crna Gora prošla na 58:55.

Na našu sreću serija je trajala kratko, pa su "orlovi" mini serijom 6-0 vratili prednost 64:55 pred start četvrtog perioda.

Vodila se velika borba u poslednjih 10 minuta, ali naša ekipa je delovala sigruno, čvrsto i održavala prednost od 10 poena razlike 73:62.

U poslednijh dva minuta tempo je malo opao, pa je Srbija sa nekoliko dobrih kontranapada povisila razliku na 81:67.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dodson

    13. avgust 2017 | 22:45

    Od Bogdanovića Zoc je napravio zivotinju, koliko je napredovao u odnosu na Rio i EP, kapa do poda vidi se da ima tu igre.

  • Miloje Bubanja

    13. avgust 2017 | 21:22

    ja odigrao da ce nas srpska braca pobediti

  • Volim kosarku

    13. avgust 2017 | 22:51

    Najjaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA