≫ 

Zvezda predstavila tim, a Alimpijević poručuje: Nemojte ovu ekipu porediti sa prošlom, fali nam vreme kao najvažniji igrač (FOTO)

- Poštujemo sve rivale u Evroligi, ali sa našim navijačima ne plašimo se nikog - rekao je trener crveno-belih

  • 13

Košarkaši Crvene zvezde zvanično počinju svoju sezonu u Evroligi 13. oktobra gostovanjem Žalgirisu.

Samo dan nakon predstavljanja novog dresa, ekipa Dušana Alimpijevića se skupila u "Kombank areni" gde je održan Evroligin "medija dan".

>>> Evroliga izabrala bivšeg srpskog reprezentativca za promotivno lice Fajnal fora u Beogradu (FOTO)

Alimpijević je pozvao je javnost na strpljenje zbog novog tima i poručio da je glavni cilj odbrana trofeja ABA lige, Superlige i Kupa Radivoja Koraća, ali i odličan nastup u Evroligi.

Foto: Vladimir Milovanović

- Nekoliko puta smo rekli šta su ciljevi, već postaje "izlizana" priča, očekuje se od nas da se vidi teren i rezultati. Primarna je ABA liga, nosi igranje Evrolige, odmah nacionalno prvenstvo i kup, kao i Evroliga koja zahteva od nas da budemo sve bolji. Poštujemo sve rivale u Evroligi, ali sa našim navijačima ne plašimo se nikoga - rekao je Alimpijević.

Alimpijević smatra da prošlosezonska i njegova ekipa nisu za poređenje jer sada kreće novi ciklus za crveno-bele.

- Nezahvalno je stavljati teret ovom timu i porediti ga  sa prethodnim koja je završio ciklus. O želji u odbrani je izlišno pričati u Zvezdi, to se podrazumeva. Nadam se da ćemo igrati lepu košarku, napadačku, kao i agresivnu odbranu.

Foto: Vladimir Milovanovic

Kako je naglasio, veoma je zadovoljan pojačanjima i dodao da na raspolaganju ima najbolje igrača po njegovom mišljenju.

- Nemamo najvažnijeg igrača, a to je vreme. Potreban je period da se da konačna ocena, tokom celih priprema nismo bili u punom sastavu, podizali smo formu. Oko 15 igrača treba da iznese sezonu od 85 utakmica, biće povreda i ostalih.

Kapiten Branko Lazić istakao je da tim jeste nov, ali su ambicije iste i pozvao navijače na strpljenje.

Foto: Vladimir Milovanovic

- Biće nam potrebno vreme, nov je stručni štab i dosta igrača, ali siguran sam da ćemo završiti onako kako se od nas očekuje. Ja sam lično u fazi oporavka i biće mi potrebno vreme - naveo je Lazić.

On se dotakao i finala Evropskog prvenstva gde je Srbija poražena od Slovenije (93:85).

- Bilo mi je teško da sedim i gledam saigrače, posebno u finalu kada sam osećao da mogu da pomognem. Dešavaju se povrede, na njih ne mogu da utičem, da je drugačije sigurno bih promenio - zaključio je Lazić.

Košarkaši Crvene zvezde u sredu putuju na Krit, gde će učestvovati na prijateljskom turniru sa Olimpijakosom, Makabijem iz Tel Aviva i UNIKS-om.

Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • КК Цз великан

    20. septembar 2017 | 14:50

    Тако је! Мислим да смо створили веома снажан тим који може да одговори изазовима и задатцима, услов је да се игра максимално одговорно и јако како захтева Звездин дрес. Звезда у ростеру има сигурно три звезде, а то су Антић,Рочести и Фелдин, то је за сваки респект. Има прекаљене играче типа Бјелице,Кешеља, Лазића... Све у свему можемо много. Срећно, уз вас смо.

  • Don

    20. septembar 2017 | 16:13

    Scepane, a koji je tvoj san?

  • 20. septembar 2017 | 14:30

    Uzmite ABA ligu,i dosta od vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA