≫ 

Kada je pričao sa igračima telefonom, Zvezdin trener im je na sjajan način predočio u kakav klub dolaze (VIDEO)

Crveno-beli su trenutno na Kritu, gde obavljaju poslednje provere pred početak sezone

  • 3

Crvena zvezda dočekuje novu sezonu u znatno izmenjenom sastavu, i sa novim trenerom, Dušanom Alimpijevićem.

Pred završni pripremni turnir na Kritu, on neće moći da računa na kapitena Branka Lazića, koji se povredio tokom Eurobasketa, i Peru Antića, koji je " još u procesu ubacivanja u sistem".

Interesantno je kako je Alimpijević predočio novim igračima u kakav zapravo klub dolaze.

- Ne postoji pritisak, osim da su svesni šta znači Crvena zvezda. Kada pričam sa igračima telefonom pre nego što ćemo dogovoriti priključivanje timu, ja volim da znaju šta znači Zvezda, Beograd, Srbija, i da budu upoznati sa potrebama kluba i navijača. Između ostalog, kažem im da ukucaju ono čuveno već himnu Evrolige koja se praktično ne čuje od buke navijača. Iz tog razloga, da bi već prvog dana kada kroče znali u kakvom su velikom klubu i velikom sistemu. To je prvi preduslov - rekao je mladi trener i dodao:

- Drugi je radna etika i atmosfera, koja je na visokom nivou. Ubeđen sam da uz tu količinu rada i talenat možemo da napravimo određene pomake. Ključna stvar i igrač je vreme, to nemamo, i moraćemo da sačekamo, jer postoje mladi igrači koji treba da se naviknu na ovaj način razmišljanja. Došla su dvojica sa koledža, koji su van Evrope, i samim tim van košarkaškog sistema koji je specifičan za Evroligu i Srbiju - rekao je Alimpijević.

Pogledajte petominutni intervju sa Zvezdinim trenerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA