Prepelič nije zaboravio Vujoševića: Svađao sam se sa Duletom, ali sam od njega mnogo naučio!

Junak Slovenije pamti koliko je napredovao sa aktuelnim selektorom BiH

  • 5

Košarkaš Slovenije Klemen Prepelič govorio je u intervjuu za "Glas Srpske" o podvigu na Eurobasketu.

On je Srbiji u finalu ubacio 24 poena i među najzaslužnijima je za titulu koja se i dalje slavi u Sloveniji, a nije propustio da zahvali Dušku Vujoševiću.

Prepelič je sada igrač Pariza, prošle godine je bio u Limožu, gde je saradnja sa legendom Partizana bila burna.

- Najzaslužniji je za moje igre, vratio me na mapu. Znao je da mi kaže šta nije u redu, bilo je svađa, svašta smo prošli. Hteo sam da naučim što više i iskoristim njegovo ogromno znanje. Bio sam spreman na teške treninge, svaki dan smo bili pet sati u dvorani, a na to su me pripremili Jaka Klobučar i Edo Murić. Prvi put u životu igrao sam utakmicu sedmično, što mi je ostavilo vremena za trening i napredak - rekao je Prepelič.

On je bio skroman kada je u pitanju doprinos tituli.

- Svi smo junaci, naš tim je heroj. Nikako ne bih zasluge pripisao sebi. Sjetite se ukradene lopte Alekseja Nikolića i iznuđenog nesportskog faula, dva velika šuta Jake Blažiča i fenomenalne odbrane na Bogdanu Bogdanoviću, borbe Gašpera Vidmara i ostalih momaka. Još ne shvatam šta smo napravili, zaista neopisiv osjećaj - naveo je Prepelič, koji je do detalja izneo taktiku Igora Kokoškova.

- Igor nikada neće izvesti igrača zbog greške, što je bilo veliko olakšanje za nas, igrali smo bez pritiska i sa velikim samopouzdanjem. Svima je istakao vrline, na primer, za mene je nacrtao specijale da imam otvorene šuteve za tri poena i postavio mi je "pik en rol" u desnu stranu, Dragiću omogućio da ide ulevo, Blažiču je otvorio teren, a Gogi i Dončić mogli su da igraju iz izolacija - rekao je Prepelič.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA