Poslednji raport košarkaša Zvezde pred Žalgiris: Peru Antića Litvanci pitali o ulozi autsajdera crveno-belih (VIDEO)

Beograđani znaju šta ih čeka u srcu "zelene šume"

  • 8

Kucnuo je čas da novi tim Crvene zvezde pokaže koliko može i u Evroligi

Prvi rival crveno-belih u novoj sezoni elitnog takmičenja, petog uzastopnog za šampiona Srbije i ABA lige, je Žalgiris, ekipa koju apsolutno nije potrebno posebno predstavljati.

Sa legendarnim Šarunasom Jasikevičijusom na klupi litvanski gigant biće težak rival svima na domaćem terenu.

Zanimljvost je da se baš u prvom kolu sastaju dva tima koje stručnjaci vide kao najveće autsajdere takmičenja.

- Još bolje ako je tako - odgovara na takve ocene centar Zvezde Pero Antić u razgovoru za klupsku televiziju Žalgirisa između šuterskog treninga..

- Samim tim biće manje pritiska na mlade igrače, manja su i očekivanja, i zato ćemo igrati zabave radi, za navijače i za nas.

Od igrača Žalgirisa Antić je izdvojio trojicu koje vidi kao najveću pretnju.

- Jankunas je ovde odmalena, znam ga vrlo dobro, znam pored njega i Micića, Pangosa... Svi su oni dobri, skautirali smo ih i verujem da ćemo dobrom timskom odbranom uspeti da ih limitiramo.

O predstojećoj utakmici (petak, 19) pričao je i Zvezdin Amerikanac i najbolji strelac u prve tri utakmice ABA lige Tejlor Ročesti.

- Radujemo se ovoj utakmicu, jedva čekamo da počne Evroliga. Žalgiris je težak rival, ekipa koja ima dobru atmosferu, navijače kao jakog aduta, sjajnu arenu i sjajno mesto da tu počnemo Evroligu. Mi imamo mlad tim koji je rešen da igra, nadigrava se i pobeđuje. Idemo dan za dan, meč po meč. Sve je moguće, prva je utakmica i zbog toga će biti mnogo emocija sa obe strane. Znam neke igrače Žalgirisa, ali gledam ih kao celinu. Više od toga me ipak zanima moj tim i igra mojih saigrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    13. oktobar 2017 | 13:16

    Срећно момци у још једној сезони ЕЛ, за неке мисаона именица. Нема ту забаве. Мирна рука у нападу, одговорно у одбрани. Забава је за нека другоразредна такмичења где се из исте губи са 30 разлике. Они се забављају, а Звезда је озбиљан клуб који се такмичи са највећим клубовима европе.

  • ZVEZDA

    13. oktobar 2017 | 13:19

    Ajmoooo

  • Np

    13. oktobar 2017 | 13:51

    Rocesti isti sin Dragan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA