≫ 

Novinar zaledio pitanjem Alimpijevića, muk je trajao desetak sekundi: Da li Zvezda može da pobedi ako stane šut? (VIDEO)

Neprijatna tišina u pres centru posle meča CSKA i Zvezde

  • 68

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević bio je razočaran epilogom utakmice sa moćnim CSKA.

Nije, naravno, ni bilo realno očekivati da crveno-beli ovde pobede, ali se i, ruku na srce, očekivalo makar malo više od šampiona Srbije i ABA lige.

>>> Debakl Zvezde u Evroligi: Armejci zaledili crveno-bele na minus 26! (FOTO)

Zvezda je ubedljivo poražena sa 85:59 čime je zabeležila peti poraz, a treći uzastopno u Evroligi.

- Igrali su na naše samopouzdanje ogromnom agresivnošću u prvom poluvremenu. U prvom poluvremenu smo imali mnogo više problema u napadu nego u odbrani- objasnio je neke od falinki njegovog tima Alimpijević, a onda pričao o snazi protivnika.

- Večeras ste imali priliku da vidite na delu tim koji će gotovo izvesno završiti na fajnal-foru. Igrali smo koliko smo mogli da igramo, koliko nam je bilo dopušteno. Video se preterani respekt prema njima, koji u svakom slučaju i zaslužuju, ali je to uticalo na naše samopouzdanje što se odrazilo na šut: mašili smo deset bacanja, 20 trojki, imali 17 ofanzivnih skokova iz kojih nismo umeli da uđemo u realizaciju posle. Imate ekipu koja Teodosića zameni sa Rodrigezom i shvatite da tu nema veklikog minusa u odnosu na prethodnu sezonu.

Usledilo je pitanje novinara na koje je Alimpijević donekle imao odgovor, ali tek pošto je zaćutao na desetak sekundi.

Pitanje novinara je glasilo: "Koliko su za ovakvu utakmicu krivi igrači, a koliko struka i njen pristup i priprema meča, kao i da li Zvezda može da pobedi ako je ne služi šut?"

Posle neprijatnog muka, Alimpijević je pokušao da objasni...

-Ne znam kako mislite da ne prolaze akcije... Sad ja treba vama da pričam koje akcije igramo. Mislim, kako to sad, protiv Barse imamo akcije, protiv Makabija imamo, pa ih onda nemamo sada ili protiv Bamberga? Postoji broj akcija koji se ne menja, ali imate i protivnika koji ima određen kvalitet. Razumem potrebu da nađete krivca u stručnom štabu ili u meni.... Imali smo vrhunskog protivnika koji je uz Fener i Olimpijakos najveći kandidat za fajnal-for. Pitanje je šta su vaša realna razmišljanja?

Poenta je da je CSKA prejak u ovom trenutku za crveno-bele, mada je Alimpijević ukazao i na stvari koje nemaju toliko veze sa snagom rivala.

- Mi jesmo imali lošu utakmicu, promašivali zicere i otvorene trojke, ali za to nije baš protivnik kriv.

Zvezdi sada sledi gostovanje Olimpijakosu, pa onda još jedno gostovanje - Zadru u okviru ABA ligi.

- Ono što definitivno moramo da uradimo je da nastavimo dalje, da izađemo iz ove serije, da se podignemo onako kako smo to znali do sada, jer nas posle Olimpijakosa očekuje Zadar. Hteo bih da se zahvalim navijačima koji su prepoznali momenat, i žao mi je što su gledali naš loš dan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UŠATI i mali partizai

    16. novembar 2017 | 00:39

    Ako proceniš da Rebić i Radanov nisu za ovaj tim, a Kešelj i Radičević jesu, onda je po meni greška u proceni.

  • S

    16. novembar 2017 | 00:06

    Ljudi,budite malo realni.Ekipa je ove sezone slabija.Nemojte da ocekujete pobede nad Cska,Realom,Olimpijakosom ili Fenerom.Sa ostalim ekipama mozemo da igramo egal,bar kod kuce.Ekipa je pretrpela dosta promena,pocevsi od trenera pa do sistema igre...Ove sezone je cilj ponovo Aba i titula u Superligi.Sto se tice Evrope, svi bi voleli,da idemo sto dalje,ali to, u ovom trenutku,nije realno.Samo neka se bore i ostave srce na nerenu i necemo ni malo da im zamerimo.

  • Mirko

    15. novembar 2017 | 21:54

    Idi kumim te boga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA