≫ 

Boston srušio i Golden Stejt za 14. pobedu u nizu! Harden izbušio Finiks, a Hjuston je tek sada pokazao koliko je moćan! (VIDEO)

Hjuston i Boston su definitivno pokazali da konkurišu za NBA prsten ove sezone

  • 1

Košarkaši Bostona savladali su Golden Stejt sa 92:88 u derbiju dosadašnjeg toka NBA lige. Seltiksi su tako došli do svoje 14. uzastopne pobede i pokazali su da su ozbiljan kandidat da se ove sezone bore za titulu, naročito kada im se bude vratio i Gordon Hejvord u drugom delu sezone.

Predvođeni Kajrijem Irvingom, koji igra kao preporođen od prelaska iz Klivlenda, Seltiksi su srušili i glavne favorite za titulu i branioce trofeja. Kajri je na ovom meču postigao 16 poena i šut ga nije služio, ali su mu pripomogli Džejlen Braun sa 22 poena, Al Horvord sa 18 i Džejson Tejtum i Markus Moris sa po 12.

Irving je pogodio slobodna bacanja pri rezultatu 88:88 na 15 sekundi pre kraja, a zatim je Durent promašio šut za izjednačenje. Nakon toga lopta je došla do Tejtuma, koji je fauliran i bacanja je iskoristio i stavio tačku na utakmicu.

U Golden Stejtu se istakao Kevin Durent sa 24 poena, a potpuno je podbacio Stef Kari, koji je ubacio 9 poena, a ništa bolji nije bio ni Klej Tompson, koji je imao za njega skromnih 13 poena.

Džejms Harden je totalno izdominirao u duelu protiv Finiksa, gde je Hjuston ubedljivo slavio sa 142:116, koji je obeležio i povratak Krisa Pola! ''Bradonja'' je rešetao sa svih pozicija i na kraju je postigao 48 poena, tako da Sansi nisu imali nikakve šanse.

Foto: AP/Tanjug

Rokitsi su takođe najavili da će biti ozbiljan kandidat za titulu, a Pol je u povratku na parket ostvario dabl-dabl sa 11 poena i 10 asistencija.

Rajan Anderson je ispratio dobre partije lidera Hjustona sa 24 poena, dok je dabl-dabl imao i Klint Kapela sa 12 poena i 10 skokova.

U Finiksu je najbolji bio Troj Denijels sa 23 poena, 20 je ubacio Greg Monro, a Devin Buker 18.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je Hjuston za poluvreme ubacio čak 90 poena. Nakon toga su malo podigli ručnu, ali su i tako došli do možda i najviše poena koliko će jedan tim postići ove sezone.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA