≫ 

Jokić može da uništi igrača u napadu, ali je zato u odbrani promaja: Novinar ESPN-a analizirao srpskog košarkaša! (VIDEO)

Srpski centar tema analize novinara mreže ESPN

  • 3

Nikola Jokić je postao igrač na koga protivničke odbrane posebno obraćaju pažnju.

Jokićev MMA nokaut laktom, potres mozga za centra Nju Orleansa! (VIDEO)

- Nikola ne iznenađuje nikoga - rekao je jednom prilikom ove sezone trener Denver Nagetsa Majk Meloun.

U želji da zaustave motor tima iz Kolorada, rivali analiziraju Jokićevu igru, ali im ne uspeva uvek da sprovedu u delo ono što su naumili.

>>> Dabl dabl Jokića u pobedi Denvera, Bogdan slab, Bjelica solidan (VIDEO)

Podigao je srpski centar nivo igre i pokazao da mišljenja mnogih da je pred njim svetla budućnost u najjačoj ligi sveta nisu tek puke priče.

Da ima budućnost u NBA ligi je bilo jasno od prvog dana. Lakoća sa kojom je izlazio na kraj sa mnogo snažnijim i spremnijim igračima oduševljavala je navijače, trenere, ali i brojne stručnjake.

Kada je ovog leta odlučio da preskoči reprezentativne aktivnosti i posveti se radu na svom telu kako bi u novu sezonu ušao još spremniji, javnost je njegovu odluku dočekala "na nož".

Sa gledišta franšize, napravio je pravi potez. Momak iz Sombora je projektovan kao nosilac igre Nagetsa, sposoban da u svakom trenutku donese pravu odluku.

Njegovom, ali i igrom celog tima, bavio se novinar ESPN-a Zek Lou. U obimnoj analizi, Jokić je okarakterisan kao budući superstar i jedan od 10 najboljih igrača u ligi.

- Jokić je prirodna zvezda. U napadu može da uništi nižeg igrača na postu, dok u odbrani nije baš ono od čega je napravljen. Nikada neće biti zastrašujući defanzivac, ali zna da odigra veoma pametno, na 36 minuta u proseku ima skoro dve ukradene lopte što je odlična brojka za visokog igrača. Nagetsi mogu izgraditi pristojnu odbranu oko njega - smatra Lou.

Loše brani jedan na jedan na postu i pik en rol igru.

Osvrnuo se američki novinar i na ofanzivni učinak Nikole Jokića. Sitnice koje ekipu čine boljom nisu uvek vidljive u statistici, a upravo je to jedan od Jokićevih kvaliteta.

- Postigao je dvocifren broj poena u pet od Denverovih 14 utakmica. Uglavnom zbog njegove želje jer uživa da razigrava svoje saigrače. Ali protiv većina igrača njegove visine, Jokić nije košarkaš koji će tražiti poene i komandovati napadom u završnicama. To je OK. I dalje može biti superstar i top10 igrač u ligi, njegova doktorska dodavanja utiču na kvalitet šuta i hemiju u ekipi na način koji se teško može videti u brojevima - napisao je Zek Lou.

Nesumnjivo, Jokić može samo da napreduje i jednog dana zaseni neke od velikana najjače lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rampage

    18. novembar 2017 | 17:23

    Odbranu ne moze da igra iz vise razloga..Jedan od njih je jer danas u NBA za razliku od NBA u 90tim i 80tim,se ne dopusta previse kontakta,vec se sude konstantno faulovi,za svaki kontakt,tako da sto manje licnih imas znaci i da ces duze biti na parketu..Takodje treba dodati da Jokic svoje nedostatke u odbrani ispravlja odlicnom igrom u napadu,sa osecajem za igru kakav nemaju mnogi plejmejkeri u ligi,a kamoli centri...Zna da dribla,zna da dodaje,zna da pronadje resenja u nemogucim situacijama,dobro sutira..Sta vise reci? Skoro svaku utakmicu ima dabl dabl sa poenima i skokovima,a i po 5,6,7 asistencija..To je pokazatelj koliko je igrac raznovrstan,i zna sve

  • Srbija

    18. novembar 2017 | 14:48

    U pravu je u potpunosti! Volim Jokaru ali ovo je istina

  • Neobičan Republika Srpska !!!

    20. novembar 2017 | 14:19

    Takav igrač poput Nikole i ne mora da igra neku brutalnu odbranu.On je fenomenalan igrač,a to što se ovde političari zašto nije igrao za reprezentaciju i zato sada neki kritikuju bez veze!U ekipi moraš imati igrača koji je zaduzen za jaču odbranu ,teško ili nemoguće je savršeno raditi oba posla podjednako!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA