≫ 

Novi poraz Partizana! Veličković promašio šut za pobedu, Muta besan, ne pomaže ni Vanjina trojka preko celog terena! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli izgubili u dramatičnoj završnici od Ljubljančana

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se izdignu iz problema koji su ih pratili prethodnu nedelju - pretrpeli su još jedan poraz!

>>> Semjuels napustio Partizan i poslao dirljivu poruku sa jahte na Jamajci: Nastaviću da pratim moje momke! (FOTO)

Olimpija je iskoristila sve mane crno-belih, uspela da nadoknadi minus iz većeg dela meča, vratila se trojkama i uspela da sačuva minimalnu prednost ofanzivnim skokom i penalima - 77:78!

Gavrilović je na strani Partizana odigrao utakmicu karijere, postigao je 17 poena, Vilijams-Gos je ubacio poen manje, ali se spetljao u poslednjoj akciji kada nije imao kud posle, pa je Veličkoviću "uvalio" da šutne uz zvuk sirene.

Kod Olimpije, Špan je bio najefikasniji sa 20, a drugi najbolji po učinku Oliver sa 16 poena.

Detalj koji je definitivno obeležio meč je trojka Vanje Marinkovića na isteku prvog poluvremena sa svoje polovine.

Foto: ABA liga/Partizan NIS

Silovito je krenuo Partizan i posle pet minuta igre imao dvocifrenu prednost. Pogađali su Andrić, Marinković i Vilijams Gos iz svih pozicija, dok se Olimpija mučila da pronađe pravo rešenje u napadu.

Ipak, ekipa koja je doputovala u Beograd sa 10 igrača je već u drugoj četvrtini pokazala "znake života". Razigrao se fenomenalni Jan Špan koji je posle dva promašaja vezao pet pogođenih trojki, dovoljnih za buđenje Ljubljančana.

Postavljena zona u odbrani kao da je zbunila crno bele, što je Olimpija maksimalno koristila. Rastrčali su se po parketu dvorane "Aleksandar Nikolić" i lako stizali do poena.

Međutim, u trenucima dobre igre gostiju, Partizan je uspeo da veže nekoliko poena pre nego što je Marinković uz zvuk sirene postigao trojku preko celog terena i doneo svojoj ekipi prednost od 10 poena na poluvremenu.

Uzvratili su košarkaši Olimpije na otvaranju treće deonice i mini serijom 5:0 vratili utakmicu u egal. Malo po malo, Olimpija se približavala Partizanu i u 29. minutu utakmice prvi put došla do vođstva.

Foto: abaliga.com/Partizan NIS

Poslednji kvartal je bio i najuzbudljiviji. Igrači su dosta grešili, dugo se igralo bez poena, ali su i jedni i drugi na kraju uspevali da "izmisle" poene.

U takvoj završnici Olimpija se bolje snašla. Dva ofanzivna skoka Olimpije u poslednjem minutu utakmice ostavili su Partizanu malo, ali ipak dovoljno vremena za organizaciju poslednjeg napada.

Tražio je prodor Vilijams Gos, nije uspeo, pa je Veličković morao da pokuša u poslednjoj sekundi da donese pobedu Partizanu. Na razočaranje navijača i saigrača, nije uspeo da pogodi, pa su crno beli tako upisali četvrti poraz u ABA ligi.

Partizan - Olimpija 77:78 (20:9, 25:26, 13:26, 19:17)

PARTIZAN: Miler 5 (4sk, 2as), Vilijams-Gos 16 (4sk, 2as), Tadić, Aranitović 2, Marinković 14 (7sk, 4izg), Veličković 6 (8sk, 6as, 3izg), Tomić, Pecarski 6 (4sk), Gavrilović 17 (11sk, 3as), Andrić 3, Stevanović 6 (2blk), Šalić 2 (10sk, 3izg).

OLIMPIJA: Kastrati, Radulović 4, Oliver 16 (6sk, 6as), Špan 20 (trojke 6/11, 3sk, 5as, 4izg), Bubnić 6 (6sk), Badžim 9, Morgan 6 (4izg), Lorbek 9, Jurček, Hrovat 8 (7sk, 3as, 2ukr, 3blk).

Foto: ABA liga/Partizan NIS

ABA Liga 9. kolo:

Petak

FMP - Mega Bemaks 96:88

Subota

Partizan - Olimpija 19.00

Cedevita - Mornar 21.00

Nedelja

Igokea - Cibona 17.00

MZT - Budućnost 19.00

Ponedeljak

Zadar - Crvena zvezda 18.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jugom

    18. novembar 2017 | 20:49

    Sinoć ste se silno radovali Zvezdinom debaklu u Evroligi.

  • Казанџија

    19. novembar 2017 | 00:06

    Бије их ко стигне.

  • Lazar

    18. novembar 2017 | 21:19

    Velickovicu jesi li se borio kao u ratu ahahahahahahaha. Skoro je neko napisao da se bore sa Buducnosti za prvo mesto, vazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA