≫ 

Čović otkrio tačan iznos novca koji Zvezda dobija od države, kako ga je Radonjić iznervirao i ko mu je preporučio Alimpijevića

Predsednik crveno-belih govorio je o finansijskoj situaciji kluba, treneru Alimpijeviću za koga je dobio preporuke Svetislava Pešića, ali i bivšem šefu stručnog štaba crveno-belih

  • 57

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović dao je intervju za Politiku u kojem je pričao o finansijskom stanju kluba, odluci da se krene sa stvaranjem novog tima, a otkrio je i koliko tačno novca klub dobija od države, a da se on kreće od 1.300.000 do 1.400.000 evra, u zavisnosti od rezultata u sezoni.

>>> Partizan je gepekovao sudije, bambusali su ih bejzbol palicama: Brutalne optužbe Čovića na račun večitog rivala! (VIDEO)

- Imamo jednog velikog državnog sponzora, Telekom, a imaju ga i drugi, s milion evra godišnje u bruto iznosu. Od gradske vlasti nam pripada između 300 i 400.ooo evra na osnovu Zakona - istakao je Čović, koji se nadao da bi Zvezda za fajnal for Evrolige, koji se ove godine održava u Beogradu, mogla da napravi tim za završnicu ovog takmičenja, ali je shvatio da je to nemoguće.

- Beograd je dobio fajnal for i našom zaslugom, ali najviše zahvaljujući angažovanju tadašnjeg premijera Vučića. Odmah poosle krenula je kampanja protiv Zvezde koja nam je nanela veliku štetu, oterala mnoge potencijalne sponzore i donatore.

Foto: Telegraf

- To stalno merenje, Partizan - Zvezda, opterećuje i vlast, a može da prestane jedino dogovorom dva kluba o najbitnijim stavkama. Potajno sam se nadao da možemo da probamo da pokušamo da se plasiramo u zvaršnicu Evrolige, ali shvatio sam da nema mogućnosti da se napravi takav iskorak.

- Ne ljutim se na državu, zahvalan sam na iznosu koji izdvaja, mada bi trebalo da se napravi sistem finansiranja vrhunskog sprota, koji bi ovu oblast regulisao bez podmetačina i doneo čist račun za sve. Za ceo Zvezdin sistem u ovoj sezoni projektovan je budžet od 5.8 miliona evra - bruto, a na plate igračima i stručnom štabu oko 3.3 miliona.

ALIMPIJEVIĆA MI JE PREPORUČIO SVETISLAV PEŠIĆ

Foto: Marko Todorović

Čoivić je takođe istakao da je zadovoljan onim što je novi trener Dušan Alimpijević pokazao u dosadašnjem delu sezone, kao i da je za njega dobio najbolje preporuke Svetislava Pešića.

- Imali smo razgovore sa dosta trenera i poslušao sam sugestije čoveka koga izuzetno poštujem i do čijeg miljenja mi je stalo, Svetsilava Pešića. U nekoliko navrata smo pretresali celu situaciju, analizirali smo iskusne i mlade trenera.

- Pratili smo Alimpijevića poslednje tri godine, a s FMP-om je napravio veliki uspeh plasmanom u finale plej-ofa domaće lige i eliminacijom Partizana. Znali smo da je to rizik za nas i za njega, ali vrlo sam zadovoljan onim što je do sada pokzao. Potpuno je posvećen košarci, može se reći opsednut - rekao je Čović, koji je otkrio i da je bio veoma ljut na bivšeg trenera Dejana Radonjića, kada je nakon osvajanja titule istakao da igrači nisu plaćeni.

Foto: Marko Todorović

- Odmah tu noć u toku proslave titule na Malom Kalemegdanu pozvao sam Dejana i rekao mu da ne razumem zašto je to izjavio, jer ono što mora da bude pravilo jeste da treneri ne pričaju o parama. On je iskreno odgovorio da je to bila emotivna reakcija, koju sam razumeo, iako sam bio ljut.

- Njegova izjava je nanela veliku štetu Crvenoj zvezdi, ali ne kažem da je to bila Radonjićeva želja. Ušli smo ničim izazvani pod oštar finansijski monitoring FIBA i Evrolige. Međutim, to nije presudilo da Zvezda ne produži ugovor sa trenerom. Nakon toga smo nas dvojica obavili niz razgovora do konačne njegove odluke da ne nastavimo saradnju - zaključio je Čović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi Cane

    20. novembar 2017 | 17:15

    Proteklih godina ulozen je ogroman novac u KKCZ. Koliko je taj novac doprineo jacanju reprezentacije Srbije. Jovic, Lazic, Stimac, Simonovic, Kuzmic. Sve drugorazredne i trecerazredne uloge u reprezentaciji.

  • GP

    20. novembar 2017 | 14:03

    Onih oprostenih 18 miliona evra duga se ne prizna, je l'? Pa da je Partizan dobio 10 miliona bio bi prvak Evrope i niko ga ne bi mogao skinuti sa trona. A sta ste vi uradili, nista i nikad niste nista i nikad necete nista, jer tu nikad kosarke, osim one na betonu posle 2. svetskog rata, nikad nije ni bilo. Mozete se ljutiti koliko hocete.

  • Delija (bivsi Realan.)

    20. novembar 2017 | 14:11

    Iako sam Zvezdas, mislim da je Covic veliko zlo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA