≫ 

Sjajna vest za Zvezdu: Budućnost izgubila u ABA ligi!

Ekipa Aleksandra Džikića naišla na minu u Dalmaciji

  • 6

Lider regionalnog takmičenja Budućnost iz Podgorice pretrpela je prvi poraz posle serije od devet vezanih pobeda. 

Tim Aleksandra Džikića izgubio je od Zadra kao gost, rezultatom 78:69, u prvoj utakmici 12. kola ABA lige, ukupno drugi put ove sezone, pa će sada Zvezda, koja ima meč manje, imati priliku da se poravna na čelu tabele sa trenutnim liderom, ukoliko, naravno, u nedelju upiše pobedu protiv Mornara u Baru.

Šansa je ovo i za Cedevitu, koja ima pobedu manje od tandema na čelu.

Dalmatinci su odigrali odličan meč u kome su vodili veći deo vremena, sjajan posao radi trener Aramis Naglić čiji je tim sada, posle serije dobrih rezultata, izbio na četvrto mesto (skor 6/6).

Utakmica je odigrana u dvorani "Krešimir Ćosić" pred 4.000 navijača koji su videli neizvestan duel rešen u poslednjim minutima, na njihovo zadovoljstvo, sa srećnim krajem po domaći sastav.

Briljirali su u tim momentima Nouls i novajlija Džoš Bostic čije su vezane trojke bile presudne za trijumf i delirijum u hali.

Bostic je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 20 poena, doduše uz čak deset ispaljenih trojki i samo tri pogođene, Nouls je dodao 10, a Vuković, kao drugi najefikasniji, 19 poena.

Na drugoj strani, Gibson je dominirao sa 21 poenom, Gordić je odigrao dobar meč (11p, 4sk, 5as), međutim izostao je jači učinak ostatka ekipe za bolji rezultat u Dalmaciji.

ABA liga, 12. kolo

Petak

Zadar - Budućnost 78:69

igokea - Olimpija 20

Subota

Partizan - MZT 19

Nedelja

FMP - Cedevita 17

Mornar - Crvena zvezda 19

Ponedeljak

Cibona - Mega Bemaks 18

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA