Napredna statistika kaže: Samo Kari preciznije gađa od Bogdana!

Još jedna potvrda odlične sezone srpskog beka

  • 4

"Ruki" sezona Bogdana Bogdanovića u NBA ligi protiče gotovo savršeno. Minutaža je "tu", sloboda u igri takođe, pa najbolji srpski šuter ima mnogo prostora da iskaže svoj potencijal.

Amerikanci su poznati kao zaluđenici statistike, brojke su im opsesija, nedavno su radili analizu najboljih šutera sa poludistance i zone ispod tri poena, i prema njoj, upravo je Bogdanović drugi najbolji šuter lige.

>>> Bogdan efikasniji od Jokića, Kingsi od Denvera, Bobi sve bolji! (VIDEO)

Prvi je nedodirljivi Stef Kari, a odmah iza njega visoko kotiran pozicionirao se, i to već u prvoj sezoni među najjačima, i Bogdanović.

Napredna statistika kaže da je srpski košarkaš od početka sezone šutirao 41/74 (55.4%) sa poludistance, ali to nije jedina kategorija u kojoj je među vodećima u NBA.

Bogdan ispaljuje "duge dvojke" sa 52.5 % uspešnosti (ukupno 32/61) i po tome je treći, odmah iza Darijusa Milera iz Nju Orleansa i Džejsona Tejtuma iz Bostona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N&T

    7. januar 2018 | 18:25

    Ako je to napredna americka statistika Amerima je odzvonilo .

  • Mili.

    7. januar 2018 | 18:24

    O cemu vi pricate molim vas, jeli to vasa istina ? I ko je belezio tu statistiku, pogledajte malo bolje ! Voleo bih da je tako alii .

  • Crni

    7. januar 2018 | 19:04

    Dokon Pop i jaroce krsti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA