Veliki NBA zvezdaš oduševio i Grobare: Vučević je odao veliko priznanje Zvezdi i Partizanu

Nikola Vučević sa pažnjom prati sportska dešavanja u Srbiji

  • 3
KK Cedevita - KK Crvena zvezda, Nikola Vučević Foto: Marko Todorović

Pauzu zbog povrede koju je zaradio na utakmici sa Vašingtonom, centar Orlanda i  Nikola Vučević  iskoristio je za priču o Crvenoj zvezdi, klubu za koji navija. On je u intervju za Basketballsphere.com govorio o uspehu fudbalera, košarkaša i Peri Antiću...

>>>Hajp ne prestaje: Braća Bol debitovala u Litvaniji, gledali ih milioni, američki tinejdžeri razbili Žalgiris (VIDEO)

Naravno, iako košarkaš, veliki je ljubitelj fudbala pa bez obzira na to što je u Americi prati uspeh "svoje" Zvezde koja će igrati Ligu Evrope posle 25. godina.

Igraju odlično cele sezone… Gledao sam meč s Kelnom. Ogroman je uspeh, a krenuli su od prvog kola kvalifikacija. Niko nikad to nije uradio. Svaka čast od srca.

Foto: AP/Tanjug

Vučević, u maniru velikog sportiste, pokazao je ogromno poštovanje za uspeh večitog rivala.

– Drago mi je da je prošao i Partizan, jer je to dobro za srpski fudbal. Ako se ne varam, prvi put u istoriji će biti dva najveća srpska kluba u prolećnom delu evropskih takmičenja, što je ogroman uspeh, ali pokazatelj da i pored daleko manjih budžeta, možemo Evropi da ponudimo kvalitetan fudbal.

Da se jedan klub voli i kada pobeđuje u kada gubi, reprezentativac Crne Gore je pokazao i svojim komentarom o utakmici Zvezde i Budućnosti u ABA ligi koju su crveno-beli izgubili.

– Naporna je sezona. I vama treba vremena samo da saberete koliko su do sada odigrali mečeva. Ne možete da budete sve vreme na masksimumu. Na kraju i Budućnost je dobro igrala, fantasično šutirala….

-Ali, kada pogledate koliko je Zvezda uradila za ova tri-četiri meseca. Krenuli su sa potpuno renoviranim timom, mladim trenerom, a već su stigli do sedam trijumfa u Evroligi, iako im pre početka sezone niko nije davao velike šanse da će pobediti ni par utakmica – pohvalio je košarkaše i dodao:

– Naravno da mi je drago zbog svih tih momaka, jer krenuli su u sezonu kao potpuni ausajderi, a pobedili su Real, Barsu… i ubeđen sam da neće trijumfalni niz stati kod Žalgirisa. Posebno sam srećan zbog Pere Antića. Znam ga, koliki je zvezdaš, sjajan tip i koliko je želeo da se vrati u Zvezdu. Ma godine mu ništa ne mogu. Klasičan je dokaz da je kvalitet večan…

Da podsetimo, 23. decembra u meču sa Vašingtonom Vučević je doživeo povredu zbog koje će odsustvovati 6 do 8 nedelja.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA