Zvezda bila pod blokadom Evrolige zbog dugova: Tek sada je otkriveno zašto nije dovela pojačanje posle lošeg starta sezone

Finansijski panel Evrolige uveo je crveno-belima zabranu dovođenja igrača u periodu od 14. novembra do 12. decembra, koja je ukinuta nakon izmirenja svih finansijskih obaveza kluba

  • 5

Crvena zvezda je zbog neizmirenih finansijskih obaveza zaradila kaznu Evrolige u visini od 15.000 evra, a osim toga, klub je u određenom periodu imao i zabranu dovođenja igrača, koja je ukinuta 12. decembra posle izmirenja dugova.

U saopštenju je navedeno da je tokom leta situacija popravljena, verovatno novcem od transfera igrača, ali da je klub bio neuspešan u izvršavanju zacrtanog plana.

Finansijski panel Evrolige sankcionisao je Crvenu zvezdu zbog neuspeha kluba da ispuni finansijske obaveze. Tokom leta Kontrolna komisija Evrolige imala je sastanak sa klubom kako bi se situacija popravila, ali pošto je klub bio neuspešan u izvršavanju zacrtanog plana, Kontrolna komisija je rešila da predmet da Finansijskom panelu. Panel je zabranio klubu dovođenje igrača od 14. novembra do 12. decembra, dok se čekala odluka. Tokom procesa, klub je rešio sve dugove. Finansijski panel je zato rešio da 12. decembar bude kraj zabrane Zvezdi za dovođenje novih igrača.

Zvezda je imala zabranu baš u momentima kada joj je pojačanje bilo možda i najpotrebnije, nakon nešto lošijeg starta sezone i serije poraza u Evroligi. Zanimljivo je i da je upravo u danu kada je zabrana ukinuta, dovela pojačanje pošto je za Zvezdu tada potpisao Dilan Enis.

Zvezda u Evroligi u petak već gostuje Efesu od 18.30, a zatim dočekuje Himki 16. januara, pa gostuje Makabiju dva dana kasnije, da bi pakleni januar završili mečom protiv Olimpijakosa u Beogradu.

Prisetite se kako je izgledala atmosfera na prethodnom meču protiv Olimpijakosa u Evroligi u Beogradu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve se vraca sve se placa

    12. januar 2018 | 06:28

    Tek ce da bude.

  • MareNS

    12. januar 2018 | 01:20

    Znamo, izvizdali su Printezisa i "bratski" Olympiakos zato sto ih nije pustio da pobede.

  • nibrS

    12. januar 2018 | 07:58

    Ma hajte,to vi o Čovićevoj Zvezdi... Nemoguće...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA