Budućnost gazi bez milosti pred plej-of ABA lige, stradala i Olimpija u Morači! (VIDEO)

Podgoričani spremni za plej-of, gaze ka prvom mestu

  • 7

Košarkaši Budućnosti pobedili su Olimpiju sa 88:66 u 17. kolu ABA lige.

Kako se bliži završnica ligaškog dela, sve je jasnije da se Budućnost iskristalisala kao lider Jadrana i da će rivalima biti pakleno teško protiv ekspedicije Aleksandra Džikića.

Ovaj put, sve je bilo jasno posle treće deonice koju je Budućnost dobila sa 24:9, a odskočio je Nikola Ivanović sa 22 poena, po 14 su imali Gordić i Gibson.

Novajlija Doelman će pričekati na debi, a kod gostiju je dominantan bio Devin Oliver sa 24 poena.

ABA - 17. KOLO

Petak

FMP - Igokea 95:73

Subota

Cedevita - Mega 75:73

Partizan - Cibona 80:69

Nedelja

Budućnost - Olimpija 88:66

Ponedeljak

18.00: MZT - Crvena zvezda

21.00: Zadar - Mornar

Tabela: Budućnost 15-2, Cedevitga 13-4, Crvena zvezda 13-3, Partizan 9-8, FMP 8-9, Mornar 9-7, Zadar 8-8, Igokea 6-11, Cibona 6-11, Mega 5-12, Olimpija 5-12, MZT 3-13

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    21. januar 2018 | 21:59

    Već viđeno. A onda dođe završnica a slavlje na Malom Kalemegdanu počne.

  • Laf

    22. januar 2018 | 09:15

    Buducnost ove sezone igra vrlo ozbiljnu kosarku...preuzela je ideolologiju od Zvezde kako se postaje pobednicka ekipa.Sta je Zvezdu odvajalo od drugih klubova...ekipa koja igru bazira na domacim igracima koji cine jezgro tima a sa strancima se samo dopunjava ono sto ne moze da se pokrije i samo se ukomponuje u takvu igru radi podizanja kvaliteta.Cedevita je uvek bazirala igru recimo samo na strancima i nikad nije uspela stici do trofeja.Ove godine Buducnost bazira igru upravo na domacim igracima sa ne prevelikim brojem stranaca i odma se pokazalo na terenu.Zvezda je losim izborom ove godine sa smenom generacije dosla u poziciju Cedevite da joj igra kao nikad dosad zavisi od stranih pojacanja kojima u neuspeh ne predstavlja preteranu nervozu jer vec sledece sezone ko zna gde su...tako da neizvesnost u utakmicama izmedju Buducnosti i Zvezde i ocigledno finale bice kakvo nismo skoro gledali ranijih godina...Ja sam veliki Zvezdas ali zbog ovih stvari na kojima je Zvezda dominirala pa prelaznim rokom u domacoj reziji dosta promasila a Buducnost pokrila izuzetno roster domacim izdanjem ne bi me iznenadilo da ABA liga dobije novog sampiona...Naravno da ne navijam za tako nesto ali na terenu ako se izgubi protivniku treba pruziti ruku a nas neuspeh zavisice iskljucivo od ove elaboracije.

  • НИКОЛА82

    22. januar 2018 | 09:09

    Будућност има јако добар тим и не баш јефтин, већ напротив. Мислим да у последњих 10 година нису боље изгледали али сам уверен да ће на пролеће опет бити Калемегдан!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA