≫ 

PUK'O SAM! Veličković: Nisi za košarku ako nemaš motiv u Partizanu, nisam verovao kakve sam uvrede doživeo! (VIDEO)

Buran nastup Veličkovića, jedan navijač je sve zakuvao komentarima i uvredama

  • 65

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković emotivno je pričao o porazu od Crvene zvezde u ABA ligi. Posebno su ga zabolela vređanja navijača rivala iz prvog reda.

- Pukao sam. Volim da igram ovakve utakmice, nikad nikog nisam uvredio, niti sam neko ko podržava ovakve stvari. Nemam ništa protiv bilo kog navijača Zvezde. Doživeo sam neke uvrede od čoveka iz prvog reda. Kad sediš u prvom redu, ko kod da si, treba da imaš neke manire. On je meni izgovorio 300 stvari. Moja je greška što sam se pogubio u tom momentu, jer sam odigrao milijardu utakmica i ne bi smelo to da se desi to da me dotakne - iskren je bio Veličković.

Foto: A. Nalbantjan

On je u naletu emocija posle meča održao buran govor igračima.

VIDEO: Novica brutalno motiviše saigrače posle derbija da ne treba da padaju

- Ja košarku igram zato što je volim, svoju privrženost Partizanu pokazujem kroz borbu, srčanost. Takav sam. Nikad ih uvredio nisam. Tamo gde nikad ranije nisam gubio glavu na te uvrede pukao sam na terenu, kačio sam se. Iskusniji sam, ne bih smeo, sve stoji, ali dirnulo me. Čovek mi je svašta dobacivao, ja nisam verovao. Čovek iz prvog reda, seo je tu da bi vređao.

Serija trojki Zvezde je presudila u  trećem periodu, kada je Dobrić dominirao.

- Mislim da možemo da igramo s njima. Saigrači moraju da shvate da mogu. Mora da se igra 40, ili minimum 38 minuta s njima. Tih deset minuta nam fali. Oni igraju mnogo jako, sa dosta rotacije. Izađe jedan, uđe drugi i non-stop pritiskaju. Na to moraš da se adaptiraš fizički, da izdržiš svaki kontakt. Ali šta je tu je, 28 minuta je malo da bi se dobila ozbiljna ekipa.

Foto: A. Nalbantjan

Jasno je da Veličkovića najviše boli nedostatak zalaganja kod pojedinih saigrača.

- Ako nemaš motiv da igraš za Partizan i sad kad si izgubio utakmicu, onda nisi za košarku. Ako nemaš motiv da igraš za klub koji je najveći na ovim prostorima, ako nisu ušao u plej-of, loše odigrali prvi deo sezone, sami sebi zagorčali život porazom od Mornara ovde, od MZT kod kuće, od Olimpije ovde. Onda taj Mornar zaslužuje da ide u plej-of. Ako ti nemaš motiv da završiš sezonu kako dolikuje da igraš u ovom klubu onda stvarno nisi za košarku.

Foto: A. Nalbantjan

- Ja imam motiv, nisam ostao ni iz jednog razloga osim što volim ovaj klub. Nemam drugi interes da igram u Partizanu. Mene svaka utakmica motiviše. Ja samo pozivam navijače da napune salu, da prepoznaju trenutak. Ako izborimo plej-of, ne pratim druge šta rade, to je najgore. Ali ako nemaš motiv da igraš za Partizan onda nisi za košarku - rekao je Veličković.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    30. januar 2018 | 02:12

    Ok decko, nisi ti vredjao, licno ti, nisi. Ali taj tvoj klub, kome si veran, jeste. Nisi takodje, nikad prokomentarisao "savrseno vreme, uspesne sezone..", nisi, samo si se lepo radovao. E sad, ti si, u ovom trenutku obelezje te zlocinacke ujdurme jer si jedini iz tog vremena. Ne bi trebao da se nerviras drugar, zasto? Pa nisi se nervirao previse kad tvoj mentor trazi time out 35 sek pre kraja utakmice, a tvoj klub vodi 20 razlike, verovatno je trazio od vas igraca malog partizana da dostignete 45 za tih 35 sek.. I tada nas je bilo vise u hali, i ako smo znali da ce nas odrati.. Cigani pamte matori, nije jos ni pocelo kako treba da bude. Kad znam, uvideo i doziveo, da "moj veciti rival", zeli pokusava da ugasi moj Klub-Crvenu Zvezdu, vise niko i nista ne moze da me razuveri u licnoj zelji da uvek svugde jako unistavam taj vas klub. Zato si malo bio prozivan veceras, nije to nista, opusti se i navikni se.

  • Banja Luka

    30. januar 2018 | 07:16

    Zapitaj se onda sto je tako. Decko, ne postoji igrac u evropi da se u toku utakmice tako ponasa. Busanje u grudi,klimanje glavom, plazanje jezika i sl. Ja bi cak i razumio da si mladji. Ovako, ko me se ti ulizujes, koga provociras??

  • Usljebrka Antonije

    30. januar 2018 | 07:04

    Neću ulaziti u igračke kvalitete Velickovica, ali ne treba da čudi vredjanje obzirom da isti predstavlja simbol “zlog prošlog vremena”, vremana kradje i lopovluka, zastrašivanja, pokušaja gašenja CZ i stvaranja lažne institucije... umesto da ga bude sramota on se udara po grudima !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA