Sale Đorđević: Promašena bacanja su nas koštala poraza, ali ponosan sam na svoje igrače

Selektor ističe da su greške u odlučujućim momentima koštale Orlove prvog poraza u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine

  • 7

Selektor Srbije, Aleksandar Đorđević posle poraza Srbije u Nemačkoj istakao je veliki broj promašenih slobodnih bacanja kao ključan za izgubljen meč protiv Pancera.

- Nemci su odigrali tvrdu, fizički veoma dobru utakmicu. Mi smo, sa druge strane, promašili previše slobodnih bacanja u drugom poluvremenu i to nas je koštalo poraza. Možda je značaj utakmice opteretio neke naše igrače, pa smo i u poslednjem minutu sa tri promašena slobodna bacanja, ispustili priliku da utakmicu uvedemo u potpuno izjednačenu završnicu – rekao je Đorđević.

On je svestan da su greške u odlučujućim momentima presudile pobednika, ali je istakao da se okreću utakmici protiv Austrije, koja je na programu u Beču, u nedelju od 19.30.

- Napravili smo nekoliko grešaka i izgubljenih lopti u odlučujućim trenucima. Ipak, naš mladi tim, u kome je bio samo jedan igrač sa poslednjeg Evropskog prvenstva, igrao je srcem, borio se i to je svakako pozitivno i na takav odnos prema igri mogu da budem ponosan. Moramo sa pozitivnim mislima da se okrenemo utakmici protiv Austrije - zaključio je Đorđević.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desha

    24. februar 2018 | 10:28

    Saletu svaka čast,bolje nije moglo,ne može pita od .....A Vi i dalje veličajte nba zvezdice....Koja je vajda za Srbiju od njih?

  • Srbin

    24. februar 2018 | 10:16

    Drzi se kralju svi verujemo u tebe

  • Darko69

    24. februar 2018 | 11:11

    Da igraju svi srpski kosarkasi koje imamo dobili bi nemce 50 razlike ali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA