≫ 

Poraz Saletovih Orlova u Nemačkoj: Todorović tragičar, iskomplikovali smo put za Mundobasket

Nismo imali sreće, a ni koncentracije u završnici, Raduljica najbolji

  • 36
Košarka Srbija - Grčka, Trofej Beograda 2017, Aleksandar Đorđević, Sale Đorđević Foto: A. Nalbantjan

Košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

Đorđevićevi Orlovi izgubili su u neizvesnoj završnici od Nemačke 79:74 i tako sebi malo zakomplikovali situaciju u grupi pred nastavak takmičenja, ne, naravno, i plasman u sledeću fazu u koju se sele tri prva tima iz grupe.

>>> Maik Cirbes pred meč sa Srbijom obukao dres Orlova i pokazao tri prsta! Srbin ili Nemac, pitanje je sad? (FOTO)

Najbolji u našem timu bio je Miroslav Raduljica sa 22 poena.

Srbija je bila u konstantnom zaostatku u poslednjoj četvrtini, uspela je u finišu da se primakne i maltene uđe u egal, ali je debitant Dejan Todorović na tri razlike za Nemce promašio oba penala i tu je već, praktično, Srbija izgubila poslednju šansu da ugrozi pobedu domaćeg sastava.

Kobna je bila serija Nemaca 10:0 u poslednjih minut i po!

>>> Hrvati doživeli najveću bruku u istoriji, verovatno ostaju bez Mundobasketa!

Pobeda Nemaca potvrđena je odmah na drugoj strani sa dva penala i nedostižnih "+5" i perfektan skor našeg rivala  u grupi G kvalifikacija za Mundobasket.

Srbija je druga sa skorom 2-1...

Dobro je naš tim ušao u meč, trebalo je Nemcima neko vreme da konsoliduju redove i da odgovore pre svega na dominaciju Raduljice i njegove poene iz svih pozicija, otud i najveća prednost u tom periodu u korist viceprvaka sveta - 14:6.

Trojkama su se igrači domaćeg tima vratili u egal poziciju sa Srbijom i od tada, pa sve do same završnice gledali smo rezultatsku klackalicu.

Smenjivali su se oba tima u vođstvu, Srbija je pred počtak poslednje deonice ušla sa prednošću od dva poena trojkom Ilije Đokovića u poslednjoj sekundi, a održala je na istoj razlici na isti način: dalekometnom paljbom pleja čačanskog Borca.

Ipak, Nemačka je sa daleko više sigurnosti odigrala u poslednjem periodu, stečenu prednost boljim rešenjima u napadu uspeli su da sačuvaju, uprkos velikim naporima naših igrača da preokrenu. Ukazala nam se šansa tridesetak sekundi pre kraja, Todorović je na 75:72 uzeo skok, pritom fauliran pod svojim košem, a onda dobio savrešnu priliku da uvede meč u dramatičan tok.

Iako je do tada pucao od samopouzdanja (pogodio dve trojke), ukočio se onda kada je bilo najvažnije: promašio je oba šuta, a Nemačka na drugoj strani, odmah pošto je opet Todorović napravio prekršaj, "pobegla" na nedostižnih pet razlike.

Promašena trojka Simonovića iz ćoška u sledećem napadu bila je znak da slavlje Nemaca u frankfurtskoj hali može da počne...

Naredni meč Srbija igra već u nedelju protiv austrije kao gost.

TABELA: Nemačka 3-0, Srbija 2-1, Gruzija 1-2, Austrija 0-3.

Dosadašnji rezultati

Nemačka - Gruzija 79:70, Srbija - Austrija 85:64, Srbija - Gruzija 105:87, Austrija - Nemačka 49:90.

Foto: AP/Tanjug
Foto: Marko Todorović

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Distrikt

    23. februar 2018 | 21:48

    Ovo igra C tim Srbije protiv Njemačke. Samo opušteno. To je samo još jedan dokaz da ostali protiv A i B selekcije imaju slabe šanse, skoro pa nikakve.

  • borisdelija

    23. februar 2018 | 21:49

    Sale samo napred!!!

  • Trener

    23. februar 2018 | 21:45

    Sasa Djordjevic je odgovoran za poraz. Totalno nestrucno i amaterski vodjenje tima tokom utakmice. Ipak se potvrdilo ono sto se pricalo, najslabija karika u nasoj reprezentaciji je neiskustvo trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA