≫ 

U Indijanapolisu 2002. umalo nije sprečio Divca i drugove da dođu do zlata, sada završava karijeru (VIDEO)

Novozelanđanin je sasuo Jugoslaviji 24 poena u polufinalu pre 16 godina

  • 1

Legendarni košarkaš Novog Zelanda Kirk Pini, odlučio je da, u svojoj 37. godini, završi svoju bogatu karijeru. Ljubiteljima košarke u Srbiji ostao bi nepoznat da nas, za malo, nije koštao čuvenog zlata na Svetskom prvenstvu 2002. godine.

>>>Srbi osvajaju NBA: Bogdan sa 22 poena najefikasniji u trileru Sakramenta, Teo odličan (VIDEO)

Većina onih koji prate košarku sa osmehom na licu sećaju se Indijanapolisa, kada je Jugoslavija predvođena Bodirogom, Divcem i Stojakovićem stigla do krova sveta.

Foto: Profimedia/AFP

Posle poraza u grupnoj fazi od Španije i Portorika, usledio je, sada već, čuveni meč četvrtfinala koji smo dobili protiv Amerikanaca. A onda...

Mučenje i polufinalni duel sa Novim Zelandom koji smo na poluvremenu gubili sa 48:39. Novozelanđani su tada staromodnom taktikom "osmica" iznenadili naše košarkaše, a čovek koji sa 24 poena uništio koš Jugoslavije bio je Kirk Pini.

Pini je posle karijere u Majamiji, Klipersima, Makabiju, Žalgirisu, Albi, najzad odlučio da okači patike o klin, a u zasluženu penziju ispraćen je tradicionalnim "haka" plesom karakterističnim za Novi Zeland.

Da li će nova generacija srpskih košarkaša uspeti da dosegne visine zlatne generacije? Sudeći po potezima Bogdanovića, teodosića, Jokića i Marjanovića budućnost košarke je sigurna:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA