≫ 

Nedelja za Ginisa u Evroligi: Veliki Obradović sa Fenerom opet piše istoriju!

Padali su rekordi kao od šale

  • 0

U samo jednoj nedelji oboreno je čak pet rekorda Evrolige u različitim kategorijama. Jankunas, Šved, Rejes i Danston proslavili su se kao igrači dok je naš Željko Obradović 100. pobedom zadao domaći zadatak svim budućim trenerima turskog kluba.

>>>Radikalan potez Baksa: Škartirali su Teletovića, a on poručuje da još nije kraj (VIDEO)

Ne dešava se tako često, naročito u modernom sportu, da se lestvica koju košarkaški velemajstori Evrolige postavljaju poslednjih sezona tek tako prevaziđe. Ipak, u okviru 25. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja Evrope čak 5 rekorda je oboreno.

Sa jedne strane, odličnim partijama, pažnju na sebe privukli su igrači Felipe Rejes, Paulius Jankunas, Aleksaej Šved i Brajant Danston, dok se kod trenera istakao , a ko drugi nego, Željko Obradović.

Jankunas je u dresu Žalgirisa, upravo protiv Željkovog Fenera, postigao 15 poena i tako stigao do 5. mesta na listi strelaca Evrolige svih vremena sa 2750 postignutih koševa.

Printscreen: Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Španac Felipe Rejes pridružio se Huanu Karlosu Navaru iz Barselone kao igrač koji je u dresu jednog kluba odigrao 300 evroligaških mečeva.

Foto: Marko Todorović

Još jedan rekorder je i Brajan Danston koji je uspeo da zabeleži 180 blokadu i izbije na 3. mesto u istoriji takmičenja po broju popularnih "banana", a trku ka još boljim rezultatima u ovoj kategoriji nastavlja sa Kajlom Hajnsom, iz CSKA, koji ima samo jednu rampu manje od njega.

Foto: fiba.basketball

Čovek koji je Srbiju i te kako namučio na poslednjem Evropskom prvenstvu, Rus  Aleksej Šved postavio je rekord u broju postignutih trojki jer je sa 80 dalekometnih šuteva prestigao naturalizovanog Turčina Bobija Diksona koji je imao 77.

Foto: Marko Todorović

Ipak, nama najbitnije je da je devetostruki osvajač najelitnijeg takmičenja Evrope i čovek koji je tokom karijere osvojio sve što se može osvojiti, Željko Obradović, pobedom nad Žalgirisom stigao do 100 pobede u Evroligi sa Fenerom. Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da u ovom takmičenju ima više pobeda od svih prethodnih trenera kluba zajedno.

VIDEO: Pogledajte kako je Željko Obradović pobesneo na meču protiv Panatinaikosa

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA