≫ 

Alimpijević u svojoj prvoj sezoni Evrolige može da prestigne Radonjića! (VIDEO)

Trener Zvezde je uspeo da sa novim timom uradi nešto za šta je Radonjiću trebalo dve sezone

  • 3

Košarkaši Crvene zvezde stigli su do 11. pobede u Evroligi ove sezone čime su sačuvali minimalne šanse za plasman u Plej of. Trener Zvezde Dušan Alimpijević je u svojoj ruki sezoni uspeo da dođe do 11 pobeda iz 26 mečeva, što je potpuno isto koliko je imao i Dejan Radonjića na svojih prvih 26 mečeva u Evroligi.

>>> KALKULACIJE ZA TOP 8: Ovo su dva Zvezdina puta ka "nemogućoj misiji"

Međutim, treba reći da je Radonjić imao drugačiji sistem takmičenja, tačnije po grupama, pa TOP 16 fazu, ali ga to realno nije sprečavalo da ima koju pobedu više.

VIDEO: Najbolji potezi na meču Zvezde i Valensije

U sezoni 2013/14 kada je Zvezda igrala prvi put ovu novu Evroligu Radonjić je u grupi imao 4 pobede od 10 mečeva, a ekipa nije ušla u top 16 fazu.

U sezoni 14/15 sezoni Zvezda je u regularnom delu imala 6 pobeda, što je Radonjiću donelo ukupno 10 trijumfa na 20 utakmica Evrolige..ali iz dve sezone. Plus je igrao i top 16 fazuu kojoj je na prvih 8 mečeva imao samo JEDNU pobedu.

Foto: A. Nalbantjan

To ga dovodi do cifre od 28 mečeva u Evroligi i 11 pobeda, dok je ukupno u dve sezone Radonjića sakupio na 34 utakmice i 14 pobeda.

Sa druge strane Alimpijević ima 11 pobeda na 26. mečeva, a ima još četiri duela, gde bi mogao da dođe do bar još jedne ili dve pobede, čime bi prestigao Dejana Radonjiča u broju trijumfa u odnosu na broj mečeva.

Zvezdini rivali u naredna četiri kola su Panatinaikos u Atini, Fenerbahče u Beogradu, Real Madrid u Beogradu i na kraju CSKA u Moskvi.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    16. mart 2018 | 18:05

    Glasao sam za Radonjića . Ne samo da je bolji stručnjak, nego sam bolje razumeo i njegove mini intervjue na engleskom . Džast difenz , džast difenz end ofenziv džamp .

  • Angry

    16. mart 2018 | 23:57

    A moze i da prodje gore i od Uvalina!!!! Na to ne racunamo!? Daj Boze da osvojimo bar jedan od ova dva preostala trofeja. A sramni poraz u kupu ne oprastam!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA