Dobila otkaz, pa tužila NBA klub zbog crnačke diskriminacije

Neobičan slučaj ustalasao Džordžiju

  • 1

Žena koja je nedavno dobila otkaz u NBA ligašu Atlanta Hoks tužila je tu košarkašku organizaciju zbog toga što je, kako tvrdi, otpuštena jer je belkinja.

Margo Klajn je ime ove žene, otkaz je dobila pre tačno godinu dana, a Sudu je nedavno predala tužbu u kojoj u detalje opisuje na koji način je bila diskriminisana od strane kolega i većinski crnačke radne zajednice.

U Atlanti je pet godina radila na mestu komjuniti menadžera, a otkaz je dobila zato što se žalila na uslove rada koji su prema njoj bili nepodnošljivi jer su degradirali ljude bele rase.

Kao glavnog zagovornika takvog stanja u klubu označila je Direktora za spoljne odnose Dejvida Lija, koji je crnac, i koji je, prema njenim rečima, podstrekivao zaposlene na diskriminaciju belih ljudi, posebno protiv belih žena.

U tužbi koju je sastavila, navela je i to da je ona najviše bila meta ogovaranja i podsmeha kolega, a da Li nije radio ništa da to spreči, već je, i to tvrdi, često zbijao šale na račun "bele kulture".

Prema njenim rečima, Li je insistirao na tome da klub zapošljava ljude crne puti, iako je većina njih, tvrdi Margo, bila sumnjivih kvalifikacija za poslove koji su dobijali.

Klajn je zbog svega što je doživela na radnom mestu, kao i otkaza koji je dobila, pokrenula parnicu, a Atlantin odgovor bio je demanti njenih navoda, kao i poruka da će na Sudu pobiti sve optužbe koje im je bivša radnica stavila na teret.

- Sve optužbe za diskriminaciju uzimamo ozbiljno i pažljivo smo pogledali ove neosnovane optužbe. Slučaj je ekspresno odbačen od strane najviših klupskih instanci. Odlučno odbacujemo sve tvrdnje koje su iznete i  energično ćemo odgovoriti na njih - preneli su mediji u Atlanti stav NBA ligaša o ovom slučaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rogozin

    21. mart 2018 | 18:46

    E, sada vidis kako se tamnoputi osecaju kada ih vi konstantno diskriminisete. I bas mi je drago zbog toga. Kamo lepe srece da je toga vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA