Alimpijević oprezan pred gostovanje u Baru: Nikoga nije lako pobediti 4 puta u sezoni

Trener Zvezde pozvao je se navijače crveno-belih da pruže podršku njegovoj ekipi protiv Mornara

  • 4
Dušan Alimpijević, Kup Radivoja Koraća 2018, Crvena zvezda - Partizan Foto: A. Nalbantjan

Košarkaši Crvene zvezde putuju u subotu u popodnevnim časovima avionom za Podgoricu, odakle će odmah prodžiti za Bar na drugu utakmicu polufinala ABA lige sa domaćinom ekipom „Mornara".

Crveno-belima je potrebna još jedna pobeda kako bi obezbedili mesto u finalu i izbegli „majstoricu" .

>>> Trener Mornara poručio: Dobićemo Zvezdu samo ako njih dvojicu zaustavimo!

Zvezda je od ubedljive pobede u prvoj utakmici rezultatom 91:63, odigrali su dve utakmice u Evroligi, gde su zabeležili dva ubedljiva poraza od Panatinaikosa i Fenerbahčea, ali trener Dušan Alimpijević ističe da su sada sve misli okrenute ka duelu u dvorani "Topolica" u Baru, i drugoj utakmici polufinala koja je na programu u nedelju od 20 časova

- Ne očekujem ni malo sličnu utakmicu kao prvu. Siguran sam da će oni pokazati svoje drugačije lice, kao što su mnogo puta pokazali u Baru, gde su pobeđivali mnoge ekipe koje su bile na papiru favoriti. Oni se drugačije osećaju, ponašaju, igraju kod kuće. Stvori se zaista lep ambijent i za nas lep, jer smo prošli put imali dobar deo svoje publike i osećali smo se komotno.

- Nadam se i pozivam sve navijače da ispune halu i pruže nam podršku. Mi u ovoj nedelji završavamo naporan ciklus, ali neke stvari smo radili pametno, jer je u nedelju za nas najvažnija utakmica u poslednjih 11 dana. Svi smo poprilično svesni koliko bi nam važno bilo da završimo seriju u dve polufinalne utakmice - izjavio je trener crveno-belih.

Foto: Mornar Media pro

- Nikoga nije lako pobediti četiri puta u sezoni, naročito ne jednu ekipu koja igra dobru košarku i ima dobar šut za tri poena. Ne očekujem da će biti lako, niti očekujem da utakmica bude kao prva. Mislim da uz svo poštovanje ekipe Mornara, od nas mnogo zavisi, od našeg starta i naše energije. Kao u prvoj utakmici, kada na dobar način oduzmemo ekipi agresivnost i šut za tri poena, onda imaju problem, jer im je to najjači adut. Eto, to je nešto na šta se i ovaj put fokusiramo. Mislim da i oni nemaju baš želju da četiri puta izgube od istog tima u sezoni.

Umor i čak pet utakmica u samo 11 dana, nije i ne sme biti opravdanje:

- Kada se priča o umoru, polufinale je, nema tu prostora da se priča o bilo kakvom umoru. Ako treba da dođemo do dana odmora, treba sada da 'zaratimo' da bismo završili posao u dve utakmice. Ako je umor faktor, onda treba da završimo posao što pre.

Ekipa Crvene zvezde igraće u Baru kompletna, osim Nemanje Dangubića, koji je ranije završio sezonu zbog povrede kolena.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA