≫ 

Zakuvalo se pred ABA finale, Budućnost odbrusila Zvezdi: U strahu ste, paničite...

Podgoričani ne sede skrštenih ruku posle sastanka sudijske komisije pet dana uoči finala

  • 13

Biće "vruće" u ABA finalu, Zvezda i Budućnost će od ponedeljka na megdan u gustom rasporedu utakmica, a uvertira je već napravljena, i to ona negativna, zbog reakcije crveno-belih povodom suđenja sa Mornarom.

>>> Nezadovoljna Zvezda grmi zbog sudija pred Budućnost, crveno-beli pisali i direktoru ABA lige!

Klub sa Malog Kalemegdana je čak doveo u pitanje regularnost zbog načina delegiranja sudija koje im ne ide u prilog, a sve pod pritiskom KK Budućnost, pa su reagovali saopštenjem u kome su upozorili na moguće dalje nepravilnosti.

No, i Budućnost je zauzela stav.

Podgoričani su se oglasili povodom Zvezdinog proglasa, osporili ga jer dolazi u predvečerje finala plej-ofa, i imali su poruku za crveno-bele. Prenosimo ga u celosti.

- Potpuno van dosadašnje prakse ABA lige, predsedništvo ABA zasedalo je sa predsednikom sudijske komisije i komesarom suđenja takmičenja, samo pet dana uoči početka finala ABA, duela Crvene zvezde i Budućnost Volija. Ta činjenica, kao i pismo Crvene zvezde upućeno sportskom direktoru ABA Žarku Čabarkapi u kojem se kritikuje delegiranje sudija i optužuje Budućnost Voli da je vršila pritisak na komesara za delegiranje arbitara upućuju samo na jedno Zvezda je u strahu i panici, pod velikim pritiskom da odbrani titulu ABA i obezbedi mesto u Evroligi - piše u saopštenju crnogorskog šampiona.

Foto: BUDUCNOST VOLI

Kao i Zvezda, i Budućnost tvrdi da je narušena regularnost takmičenja.

- Ne čudi nas sastanak predsedništva, verujemo da članovi predsedništva imaju redovnih tema, vezanih za funkcionisanje ABA lige, ali nas svakako zabrinjava činjenica da tom sastanku, koji, kako smo informisani od učesnika sastanka, nema dnevni red, prisustvuju i komesar suđenja i predsednik sudijske komisije. Ovim vašim činom i organizovanjem sastanka kome prisustvuju i gospodin Rems i Jovanović, mišljenja smo da narušavate ne samo regularnost predstojećeg finala, već regularnost i integritet same ABA lige i autonomiju sudijskog odbora, što nas vraća na staze stare ABA lige. KK Budućnost Voli neće dozvoliti ovakve stvari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    5. april 2018 | 12:28

    Za ovo ćete popiti po 30 razlike! Gazi Zvezdo!

  • Pink panter

    5. april 2018 | 12:29

    Buducnost ima male sanse u procentima 25%

  • Djile

    5. april 2018 | 13:08

    Nismo mi u strahu,videlo se kakvo sudjenje Zvezda ima.Aba se sveti Zbezdi zbog iskrenih stavova Covica.al dobro,samo se vi zestite,a mi da zbijemo redove i osvojimo abu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA