≫ 

Čović za Telegraf potvrdio odluku posle sastanka ABA lige: Zvezda ne izlazi na 4. meč, osim...

Predsednik Zvezde u izjavi za naš portal potvrdio da stoji iza odluke da neće igrati utakmicu u Morači, osim ukoliko se ne napravi sudijska ekspertiza, koja će biti dostavljena u pisanom obliku, kako bi mogle da se preduzimaju dalje mere

  • 52
KK Crvena zvezda - KK Partizan, Derbi, košarka Foto: A. Nalbantjan

Posle hitnog sastanka sa Iztokom Remsom koji je zadužen za delegiranje sudija u Aba ligi, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je u izjavi za Telegraf potvrdio da ostaje pri odluci  da njegova ekipa ne izađe na teren i ne odigra četvrtu utakmicu.

>>>Zvezda ne izlazi na teren u Morači! (VIDEO)

Crvena zvezda neće igrati utakmicu protiv Budućnosti večeras u Morači, ukoliko se ne napravi sudijska ekspertiza.

- Nema definitivne odluke. Nećemo igrati ako se ne napravi sudijska ekspertiza. Ono što je evidentno, to je da je Bokan ušao u sudije. Ali, ono što je zbunjujuće, to je da je gospodin Rems delegirao takve sudije. Pa se onda postavlja pitanje da li je Bokan ušao i u gospodina Remsa i u ostale strukture lige?

- Da bismo mi mogli da donesemo konačnu odluku, zatražili smo ekspertizu sinoćne utakmice, ali da ta ekspertiza bude napismeno i potpisana da bismo mogli da preduzimamo dalje mere koje su u okvirima sportskih prava, međunarodnih prava.

Damir Javor na utakmici Budućnost - Zvezda; Foto: ABA liga jtd

- Sakrivanje iza nekih propozicija, kazni i ostalih stvari, to je besmisleno. Ni u jednim propozicijama ne piše da je dozvoljeno da jedan klub i jedan čovek iz tog kluba može da uđe u sudije i napravi neregularnost. To ne piše u propozicijama. Tako da, sve ovo ostalo, što neki zamišljaju ovakve ili onakve kazne je besmisleno.  Za sada je odluka da Zvezda ne ide na utakmicu.

- Videćemo ali onaj ko je mogao da uđe u sudije, on može da uđe i u ekspertize, jer na tome gospodin Bokan radi od oktobra meseca 2017. godine uz podršku i logistiku i misli čoveka koga bih nazvao Tošin bunar.

Na naše pitanje, o kome je tačno reč, i da li se radi o istom čoveku kojeg je nedavno pominjao i trener Budućnosti Džikić, Čović je uz smeh, misteriozno odgovorio:

Aleksandar Džikić takođe pričao o "Tošinom bunaru", koji pominje i Čović; Printskrin: Youtube/hristina culafic

- To nije jedan čovek, to su dva čoveka. Jednog ste prepoznali, a i drugog ste samog prepoznali. Samo mu promeniše nadimak. Nekada mu je bio nadimak ''Beli mag''. Bile su ovde fine pripreme pa je i logistika mogla da se fino podesi. To je bruka i sramota. Ljudi koji se razumeju u košarku su to mogli da vide - poručio je Čović.

Saopštenje Dragana Bokana da je meč u Morači organizovan savršeno, Čović nije hteo detaljnije da komentariše, ali je istakao da neće da se spušta na nivo komentarisanja besmislenih izjava.

- Očigledno mi nemamo iste kriterijume. Pravo da vam kažem, ne bih se spuštao na nivo da komentarišem besmisliene izjave.

Za kraj, predsednika Zvezde smo pitali o mogućim posledicama koje će klub pretrpeti ako večeras ne izađe na teren Morače.

- Pročitajte u propozicijama koje naravno fale. Tu ne piše da je dozvoljeno da vi korumpirate sudije - zaključio je Nebojša Čović.

VIDEO: Kako su navijači skandirali Omiću

Daljinac

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    14. april 2018 | 16:45

    Donijeo si ispravnu odluku, samo da odrzis to obecanje. Mislim da cete igrati, da samo pritiskas sudije. Ja bih volio da bez borbe odemo u EL. Naprijed Buducnost! Hvala, Covke!

  • Nebojsa Covic

    14. april 2018 | 16:29

    Ko gubi ima pravo da se ljuti

  • Ja...RS

    14. april 2018 | 17:12

    Ne treba da igramo. Lakse mi pada da Buducnost tako pobedi, nego da opet izgubimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA