≫ 

Dvejn Vejd držao čas! "Old skul" partija Majamijevog veterana "ubila" Filu u pojam, za brejk u seriji (VIDEO) (FOTO)

Milina je bilo gledati ga, sa 36 godina vodio je Hit do pobede protiv Seventisiksersa i prekinuo njihov niz od 17 uzastopnih pobeda

  • 2

Bez starca nema udarca, a Vejd je jedan opasan, "namazan" starac, "old skul glava" koja još nije za staro gvožđe.

Menjali su se čuvari na njemu, ali je ishod uvek bio isti, "fej-d-Vejd" je uključio "mod" elegancije, efikasnosti i košarkaške magije, ubacio 28 poena Filadelfiji, 15 u trećoj četvrtini,  za pobedu 113:103 i egal u prvoj rundi plej-of serije.

Hit je uzvratio udarac posle ubedljivog poraza u prvom meču, doprineo je takvom ishodu i fenomenalni Goran Dragić sa 20 poena, ali je Vejd bio taj koga su najjače obasjali reflektori NBA pozornice u "Vels Fargo Centru" - ovo je bilo njegovo veče.

- To mi je u DNK-a, volim veliku pozornicu - rekao je junak pobede Majamija posle meča.

Pogledajte simultanku Vejda protiv Seventisiksersa.

Bilo je mnogo onih koji su mislili da će se zahuktala Filadelfija, sa 17 vezanih pobeda do sinoć, prošetati do polufinala Istoka, ali sada je jasno da to neće ići tako lako preko družine koju vodi šampionsko srce popularnog Fleša.

Vejd je briljirao sa 11/17 iz igre, povukao je ekipu, a konačan udarac zadao domaćem timu njegovim specijalitetom, dvojkom posle "step beka" preko ruke 15 godina mlađeg Bena Simonsa, za nedostižnih 106:98, 45 sekundi pre kraja.

Foto: Tanjug/Ap

Seventisiksersi su ponovo bili bez glavnog napadačkog oružja i prvog centra Džoela Embida koga će morati da osposobe kako znaju i umeju, jer će biti "vruće" na Floridi gde se sad seli serija.

Kamerunac je zbog povrede lica pod zaštitnom maskom, ali je moguć njegov nastup u sledećoj utakmici.

- Džoel je superzvezda, naravno da nam nedostaje i ofanzovno i defanzivno - rekao je Dario Šarić, drugi strelac File protiv Majamija sa 23 poena i tri pogođene trojke od 10 pokušaja.

Poen više ubacio je fenomenalni Simons koji je ponovo "flertovao" sa "tripl-dablom", sa 9 skokova i 8 asistencija.

Foto: Tanjug/Ap

U noći između ponedeljka i utirka drugi meč serije igrali su još Golden Stejt i San Antonio, a ishod je bio identičan kao i prvi put: lagana pobeda šampiona 116:101 za vođstvo u seriji od 2:0.

Bez Stefa Karija, Durent sa 32 poena i Tompson sa 31 preuzeli su odgovornost, na drugoj strani samo je Oldridž odgovorio na pravi način (34p), ali premalo je to da se uradi nešto više na terenu vladara NBA lige.

VIDEO: Poslušajte intervju sa Kevinom Durentom koji je naša ekipa napravila prilikom posete Sakramentu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA