Bogdanović rastužio Lebrona u trojkaškom obračunu! (FOTO) (VIDEO)

Lebron i Klivlend će imati težak zadatak da preokrenu protiv raspoložene Indijane i prođu u dalji tok plej ofa

  • 2

Košarkaši Indijana Pejsersa pobedili su Klivlend 92:90 u najzanimljivijem meču veečeri uz odličnu partiju hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića i tako poveli u prvoj rundi NBA plej ofa sa 2:1.

>>>Srpski trener ima najveće šanse da preuzme NBA tim i postane prvi neamerikanac na klupi!

Tragičar ovog susreta je Džej Ar Smit iz poražene ekipe, koji je na 5 sekundi pre kraja iz, doduše, teške pozicije, promašio šut za pobedu.

Tokom većeg dela susreta Lebron i drugovi su vodili i delovalo je da će rutinski doći do nove pobede u seriji. Tako je barem bilo posle prvog dela igre, kada su Kavsi serijom 10:2 došli do maksimalnih plus 17. Na semaforu je tada pisalo 57:40.

Međutim, stečena prednost u nastavku je polako počela da se smanjuje, a tome je najviše doprine Hrvat Bojan Bogdanović koji je odigrao, može se reći, meč karijere u NBA.  Njegova trojka i koševi Viktora Oladipa na nekoliko minuta pre kraja, najavili su seriju domaćeg sastava koja je i dovela do izjednačenja, 84:84.

Na kraju je viđeno pravo ludilo i trojkaški obračun Lebrona i Bogdanovića, koji je u jednom momentu pogodio sa 9 metara.

Ipak, posle lošeg pokušaja za tri na kraju meča rezultat je ostao 92:90, što znači da su u ovom momentu Pejsersi bliži prolasku u dalji tok plej ofa.

Najbolji u redovima Pejsersa bio je Bogdanović sa 30 poena i četiri skoka uz šut za tri 7/9. Oladipo je dodao 18 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je meč sa 12 poena i sedam skokova završio Tadeus Jang.

Kod Klivlenda, Lebron Džejms je ostvario dabl-dabl sa 28 poena i 12 skokova, uz 8 asistencija. Kralj Džejms tako je postao 10. igrač u istoriji NBA sa 100+ dabl-dablova u plej-ofu. Pored Lebrona, Lav je ubacio 19, a 13 koševa Džordž Hil.

Da podsetimo, sledeća utakmica na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 2.30 sati po našem vremenu, takođe u Indijanapolisu, posle čega se serija vraća u Klivlend.

Odlična partija Lebrona Džejmsa nije bila dovoljna za pobedu; Foto: Tanjug/AP
Ovo je bila njegova noć; Bojan Bogdanović proslavlja trojku; Foto: Tanjug/AP

Rezultati NBA plej ofa:

Indijana - Klivlend 92:90

Vašington - Toronto 122:103

Milvoki - Boston 116:92

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA