≫ 

Zabranjeni košarkaški elementi zbog kojih je uništen duh igre: Ovo mora da se dozvoli u Evropi da bi stigli NBA! (VIDEO)

Pred vama su četiri veoma bitna napadačka elementa košarke, od kojih jedan nije dozvoljen da se izvodi, a drugi može, ali se ne koristi iz straha od greške *Ostala dva su dozvoljena, ali se vrlo malo koriste

  • 11

Košarka nije džabe nazvana magična igra pod obručima, jer ima mnogo elementa kreacije i improvizacije, a tehnika doprinosi da bude maksimalno atraktivna. Međutim, poslednjih godina FIBA i njena sudijska komisija učinile su sve da košarku potpuno unište i degradiraju taj duh igre. Od četiri elementa dva su uspeli da "izbace" iz košarke tako što sviraju korake za njih.

>>> TRI bitna pravila koja moraju da se promene u košarci da bi bila atraktivnija! (VIDEO)

To su produženi korak i polazak u dribling direktnom nogom. Druga dva su dvokorak posle rolinga, koji je bio zabranjen, ali je dozvoljen od 2016. i šut na koš posle pivotiranja pod košem, koji je dozvoljen od uvek, mada deluje kao da su koraci u pitanju.

>>>FIBA SPIN MOVE! Potez na koji se žalila Zvezda i zbog čega će se tresti evropska kosarka! (VIDEO)

Instruktori za suđenje FIBA iz "jakih košarkaških" zemalja Finske, Švedske i Engleske i došle na ideju da se jedan od najlepših košarkaških elemenata u košarci roling ne izvodi kako treba, pa su usporivši snimak shvatili da se prave tri koraka i zabranili su ga 2014. godine.

Međutim, hvala Bogu posle Olimpijskih igara u Riju, FIBA je ponovo vratila taj element kao dozvoljen.

VIDEO: Lebron Džejms BOG KOŠARKE: Spektakularna trojka u poslednjoj sekundi protiv Indijane

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    4. maj 2018 | 13:45

    O tome odlucuju svedjani, finci i englezi umesto amera, srba, spanaca, rusa, francuza, litvanaca....

  • ivan

    4. maj 2018 | 17:05

    Onda bi Bodirogi trebalo ponistiti 70% poena u karijeri...

  • Habib

    4. maj 2018 | 21:10

    treba da se ne racunaju kao faul sve i svasta . Mora dosta slicnije da bude fudbalu ovde je svAki dodir faul to je smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA