Izmenjen tim brani svetsku titulu u basketu: Stojačić umesto Ždera u dresu Orlova! (VIDEO)

Ipak je došlo do promene!

  • 2

Muška seniorska 3x3 reprezentacija Srbije će od 8. do 12. juna 2018. godine na predstojećem Svetskom prvenstvu u prestonici Filipina Manili braniti titulu osvojenu prošle godine u francuskom Nantu.

Prema kriterijumima ustanovljenim od strane Stručne komisije za 3x3, u okviru Košarkaškog saveza Srbije, određen je širi spisak potencijalnih reprezentativaca na kome se nalaze Dejan Majstorović, Marko Savić. Dušan Domović Bulut, Stefan Stojačić, Stefan Kojić, Aleksandar Ratkov, Marko Ždero i Nikola Pavlović.

Selektor reprezentacije Goran Vojkić se opredelio za sledeću četvoricu igrača, koji su ujedno i prva četvorica igrača na FIBA rang listi igrača: Dejan Majstorović, Marko Savić, Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić.

Podsećamo da će protivnici naše reprezentacije u grupi A biti selekcije Holandije, Rumunije, Novog Zelanda i Kirgistana, a da će dve najuspešnije reprezentacije iz grupe nastaviti takmičenje u eliminacionoj fazi (čertvrtfinalu).

Inače, s obzirom na ovakav izbor, u prvom timu neće biti Marko Ždero, koji godinama igra sa Bulutom, Majstorovićem i Savićem u ekipi Novi Sad, dok je iza Stojačića vrhunska sezona u ekipi Liman koju je vodio do brojnih uspeha.

Ždero, Majstorović i Savić kao gosti Telegrafa, nakon svetske titule 2016. godine Foto: Milena Đorđević

Ovime će se izmeniti dosadašnji sastav, što se neće dopasti Bulutu, koji je u nedavnom intervjuu Telegrafu rekao kako je najbolje da reprezentaciju i dalje čini najuigraniji tim.

- Na nama je da pokažemo ostalim da smo ne samo najuspešniji tim nego da imamo preko 85 posto uspešnosti na turnirima što se tiče osvajanja, jednostavno, imamo najviše iskustva, kroz tim i reprezentaciju. Nadam se da će samo ljudi koji budu uticali na sastav reprezentacije obratiti pažnju na te stvari, a ne samo na trenutne rezultate i lične interese - rekao je Bulut, koji bi želeo da sa Žderom, Savićem i Majstorovićem napadne medalju i na Olimpijskim igrama u Tokiju za dve godine.

VIDEO - Bulut za Telegraf o rivalstvima u basketu, Olimpijskim igrama i timu koji bi trebalo da čini reprezentaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limuna

    9. maj 2018 | 21:19

    STEFAN KOJIC trenutno mnogo bolji igrac od Savica,ajde Bulut i Majstor uredu ali Savic i Zdero moraju biti zamenjeni. Pre svega ekipa Limana ima bolji uvinak prosle godine na turnirima,a momci su zajedno samo godinu dana dok ekipa iz EMIRATA igra vec dugo godina zajedno. Momci iz Limana imaju mnogo vecu zelju za pobedama i mnogo su talentovaniji i mladji. Sportski pozdrav "strucnjaci"

  • Milos

    9. maj 2018 | 19:29

    Da li neko ima informaciju,da li ce biti prenosa kojim slucajem na RTS-u?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA