≫ 

Lebron moćno krenuo da menja istoriju, Klivlend uzvratio udarac Seltiksima (FOTO)

Kavsi dominirali protiv Bostona u trećij utakmici serije

  • 2

Lebron Džejms i Klivlend Kavalirsi oduvali su Boston u trećoj utakmici finalne serije Istoka rezultatom 116:86 i smanjili vođstvo Seltiksa na 2:1 pred četvrti duel koji se takođe igra na terenu vicešampiona u Ohaju za dva dana.

>>> Sad je jasno odakle Lebronu tolika moć i u 33. godini! Usavršio je tehniku da još dugo ostane najbolji košarkaš sveta!

Lider Klivlenda je odigrao još jednu maestralnu partiju, ubacio je 27 poena (3/3 za tri, 8/10 iz igre), podelio 12 asistencija i predvodio Kavalirse ka ubedljivojm trijumfu koji je mogao da se nasluti već posle prve četvrtine zavrešene rezultatom 32:17.

Boston se više nije oporavio od tog udarca.

Istorija kaže da se nijedan tim nije plasirao u veliko finale NBA posle 0:2 u seriji, međutim sa ovakvim Lebronom i partijom koju su pružili Kavsi u noći između subote i nedelje, mogli bi uskoro da budemo svedoci promene njenog toka u režiji sastava iz Ohaja.

Neprikosnoveni vođa Klivlenda predvodio je tim do ubedljive pobede Foto: Tanjug/AP
Klizeći start" na Lebrona nije urodio plodom Foto: Tanjug/AP

Ključ pobede Kavsa nije bila Lebronova skoro savršena partija, iako jeste najvažniji detalj, nego doprinos ostatka ekipe koji se čekao.

Čak šestorica igrača Klivlenda meč su završila sa dvocifrenim poenterskim učinkom, Korver je "sa klupe" radio ono što najbolje zna: pogodio je četiri trojke iz četiri šuta (ukupno 14 poena), Lav je dodao 13 poena i 14 skokova, Hil je ubacio 13, Smit se konačno probudio u ovoj seriji sa 11 poena, Tompson je dodao 10...

Klivlend je zasuo koš gostiju sa 17 trojki, a ekipa Breda Stivensa nije imala rešenje da zaustavi ovaj rafal.

"Ruki" Džejson Tejtum jedini je bio na nivou kod Seltiksa sa 18 poena, dok su ostali podbacili: drugi strelac tima bio je Teri Rozijer sa 13 poena, Braun je dodao 10 koliko je na svom kontu imao i rezervni centar Greg Monro koji je dobio minute u "garbidž tajmu".

Nezaustavljiv: Lebron Džejms Foto: Tanjug/AP
Džejlen Braun ni rukama nije mogao da zadrži Kralja Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    20. maj 2018 | 10:09

    idemo po titulu,dobro je odigrao hrvat ante zizic.. njega nije bilo u prve dve utakmice, ali klivlend je odigrao odlicnu utakmicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA