≫ 

Ðorđevićev novi spisak za kvalifikacije i turnir u Kini: Samo Birčević sa Eurobasketa!

Ekipa Srbije okupiće se 15. jula u Beogradu na treninzima

  • 3

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević objavio je spisak kandidata za takmičenje u četvrtom, petom i šestom "prozoru" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godini. Nakon što je prethodno objavio spisak za duele sa Gruzijom i Nemačkoj, Ðorđević je saopštio još jedan za pripreme i odlazak na turniru u Kinu od 26. jula do 6. avgusta, gde je planirano šest kontrolnih mečeva.

>>> Jokića u skorije vreme nećemo gledati u reprezentaciji: Srpski centar u Beogradu pričao o svom statusu u nacionalnom timu

Stručni štab za mečeve četvrtog "prozora" u septembru, uz igrače sa ovog spiska, računa na najbolji mogući tim u kome će biti i igrači iz NBA i Evrolige (koji jedino i imaju mogućnost da igraju u četvrtom "prozoru" u septembru).

Za razliku od šireg spiska, na ovom nema Bobija, Teodosića i Bjelice, koji su pozvani, a od ekipe sa Eurobasketa izostali su Bogdanović, Jović (koji još igra sezonu) Gudurić, Lazić, Marjanović, Micić,.Kuzmić, Milosavljević i Lučić..

Na spisku su: Stefan Peno (Alba), Ilija Ðoković (Borac Čačak), Nikola Rebić (Bilbao), Stefan Pot (FMP), Luka Ašćerić (Mega Bemaks), Ognjen Jaramaz (Mega Bemaks), Aleksa Avramović (Vareze), Nemanja Nenadić (FMP), Vanja Marinković (Partizan), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Vojislav Stojanović (Betalan Kapo D’Orlando), Nikola Rakočević (SAD), Dejan Todorović (Bilbao), Stefan Birčević (Istanbul BSB), Luka Mitrović (Bamberg), Stefan Janković (Crvena zvezda), Boriša Simanić (FMP), Dragan Apić (FMP), Dušan Ristić (Arizona Univerzitet), Uroš Luković (Mornar Bar) i Nikola Jovanović (Crvena zvezda).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    8. jun 2018 | 14:57

    Kakav mu je sad ovo spisak? Do skoro je bio jedan objavljen dosta jak...šta je sad ovo? Bukvalno naša 10-a postava.

  • Strašno

    8. jun 2018 | 19:50

    Krš... Nema više ništa od te reprezentacije...

  • Ugy95

    8. jun 2018 | 16:54

    Cek sta je bilo sa onim spiskom koji je objavljen prije otprilike 2 nedelje i najacljen za kvalifikacijske prozore.Ako bude ovakav opet cemo izgubiti od Nemacke a i Gruzija je dobra posto idemo u goste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA