≫ 

Srbija pokazala moć u Gruziji: Todorović blistao, Bobi trojkom stavio tačku na egzibiciju u Tbilisiju! (FOTO)

Reprezentacija Srbije je u Gruziji odigrala odličan meč pobedivši domaćina sa 87:50

  • 12

Reprezentacija Srbije je ostvarila važnu pobedu u kvalifikacaija za Svetsko prvenstvo, pobedivši reprezentaciju Gruzije u Tbilisiju rezutatom 87:50.

Ovo je za reprezentaciju Srbije bila izuzetno bitna pobeda, četvrta uz jedan poraz u kvalifikacijama, koja juri prvo mesto u grupi G, pred poslednje kolo koje je na programu 2. jula protiv reprezentacije Nemačke u Novom Sadu.

Sleketor Đorđević udeljuje savete najefikasnijem košarkašu Srbije na meču u Tbilisiju, Dejanu Todoroviću Foto: MN Press

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Dejan Todorović sa 25 poena, dok je Dragan Milosavljević upisao 15. U reprezentaciji Gruzije najbolji su bili Mekfaden sa 18 i Šengelija sa 13 poena.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su od samog starta meča stavili do znanja košarkašima Gruzije da nemaju šta da traže u ovom susretu. Meč su odlično otovrili Dejan Todorović i Dragan Milosavljević koji su postigli 13 odnosno 10 poena u prvom poluvremenu.

Jelovac je igrao odličnu odbranu nad najboljim igračem Gruzije, Toko Šengelijom, koji je postigao samo 6 poena u prvom poluvremenu. Košarkaši Gruzije nikako nisu mogli da pronađu put do koša Srbije, tako da su na poluvremenu postigli samo 18 poena.

Sa druge strane, reprezentativci Srbije predvođeni, pre svih, Dejanom Todorovićem i Draganom Milosavljevićem, bukvalno su pregazili nejake Gruzine. Pratili su ih raspoloženi Vasilije Micić i Marko Simonović kao i Stevan Jelovac.

U drugom poluvremenu je nastavljena dominacija reprezentacije Srbije. Micić se posebno istakao u trećoj deonici sa svojim koševima i asistencijama, dok je Nikola Milutinov imao dva odlična zakucavanja. Dejan Todorović je nastavio svoju odličnu partiju i meč završio sa impozantnih 24 poena.

Do kraja meča je proradio i Boban Marjanović, čija je trojka u poslednjem minutu utakmice stavila tačku na fenomenalno izdanje košarkaša Srbije u Tbilisiju.

GRUZIJA - SRBIJA 50:87 (11:18, 7:19, 18:23, 14:27)

GRUZIJA: Mekfaden 18, Šengelija 11, Šermadini 4, Bokolišvili, Cincadze 4, Čočua, Boisa, Sanadze 2, Bitadze 2, Berišvili 3, Andronikašvili 4, Mamukelašvili

SRBIJA: Micić 11, Todorović 24, Milosavljević 15, Simonović 6, Marjanović 13, Peno, Milutinov 8, Jelovac 6, Đoković 2, Avramović, Dobrić 2, Gagić

Neobičan šut, ali je ušla u koš: Vanja Marinković protiv Gruzije Foto: Vladimir Milovanović

VIDEO: Okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA