≫ 

Orlići u Novom Sadu ubedljivo poraženi od Španije! (FOTO)

Domaći teren nije pomogao mladim košarkašima Srbije

  • 1

Košarkaši Španije, uzrasta do 16 godina, naneli su težak poraz Srbiji 72:46, na startu Evropskog prvenstva u Novom Sadu.

>>> Bajern je ok, ali su Orlovi na prvom mestu: Jović na raspolaganju selektoru Đorđeviću!

Španci su već posle prve četvrtine imali 14 poena prednosti, 24:10,  a izabranici selektora Vlade Vukojičića ubacili su samo 10 poena u ovom periodu. Već do krja prvog dela igre Furija je vodila sa 25 poena prednosti, 46:21.

Do kraja, španski kadeti su rutinski odigrali meč, a Srbija je uspela samo donekle da ublaži poraz.

VIDEO: Pecarski: Trenirao sam cele godine bez odmora, verovao i isplatilo se!

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je sjajni Usman Garub, velika nada madridskog Reala, sa 25 poena, 16 skokova i četiri asistencije. Kod Orlića, jedini dvocifreni bio je Nikola Manojlović sa 10 poena.

Da podsetimo, Srbija u drugom kolu igra protiv Letonije, dok će se Španija sastati sa Holandijom.

Saveti selektora nisu urodili plodom; Foto: MN Press
Detalj sa meča Srbija- Španija; Foto: MN Press
Španci su bili dominantni na ovom susretu; Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    11. avgust 2018 | 13:22

    Jasno je da je u KSS-u veoma loša organizacija i da se jako slabo radi. Iskreno previše me ne interesuju rezultati mlađih kategorija, ali imam strašan osećaj da će kruna nespobnosti ljudi iz KSS-a biti ne odlazak na SP seniorske reprezentacije. U KSS-u moraj uda rade pametni i obrazovani ljudi, što obrazovaniji i stručniji to bolje. Od bivših legendi, koje su samo bivše igračke legende nema vajde. Od njih bi jedina vajda bila da se spute na teren i počnu da uče klince kako se igra košarka, ali to je njima ispod nivoa, a nemaju pojma koliko su šuplji. NE treba nama legen da na čelu KSS-a, koja će stvari da posmatra sa distance delimično iz razloga što ne želi da potura leđa, a delimično iz razloga što nema aposlutno nikakave lične kontakte i neki poseban uticaj u evropskoj i svetskoj košarci. Ovo je najgora ekipa u KSS u istoriji košarke na ovim prostorima. Pokvarili bi budak. Joj, kada se samo setim kako su mediji i bivše legende napadali Kapičića doj je bio predsednik... Ovo je blago rečeno totalna katastrofa kada se svi faktori uzmu u obzir u odnosu na reme dok je Kapičić bio predsednik. Poredim te dve situacije iz razloga što danas nešto ne vidim neku posebnu kritiku i paljbu po recimo Daniloviću, a stvari u punoj brzini klize nizbrdo. Danilović da ima malo pameti sam bi se povukao. Niti on lično može da ima neku posebnu korist od predsednikovanja u KSS-u, niti je u stanju da pomogne srpskoj košarci sa tog mesta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA