≫ 

Kobi razbija i u penziji, izveo je poslovni potez karijere: Kupio deonice brenda za šest miliona, prodao za 200!

Biši as Lejkersa poentira i u poslovnim vodama

  • 2
Oproštaj Kobija Brajanta Foto: Tanjug/AP/Michael Goulding/The Orange County Register

Penzionisani NBA superstar Kobi Brajant polako, ali sigurno počinje visoko da se pozicionira i u poslovnom svetu, o tome svedoči i njegova investicija od pre nekoliko godina koju će sada "debelo" naplatiti.

Američki mediji prenose da je kompanija "Koka-Kola" kupila Brajantov brend "BodyArmor", u pitanju je inače energentsko piće, čime će Kobiju za njegov deo pripasti 200 miliona dolara!

Podsećanja radi, Brajant je pre samo četiri i po godine investirao šest miliona dolara i tako postao vlasnik deset procenata kompanije, koja je u međuvremenu postala jedan od lidera na tržištu i kao takva zapala za oko mnogim većim investitorima.

"Koka-Kola" je bila najizdašnija, transakcija je zvanično obavljena, a Brajant je, verovali ili ne, za samo četiri i po godine, zaradio više od 30 puta više novca nego što je uložio.

Naravno, početno ulaganje od šest miliona za Brajanta je bila prava sitnica s obzirom na to da je samo od košarke, tokom 20-godišnje karijere, zaradio 328 miliona dolara. Trenutno je četvrti najveći investitor pomenutog brenda pića, koji se smatra zdravijom verzijom "Getorejda".

Cvetaju mu ruže i van terena: Zadovoljni osmeh Kobija Brajanta Foto: AP/Tanjug

Sigurno je da je i  ulazak Brajanta u priču pre četiri godine uticalo na popularnost pića, koje bi tek trebalo da doživi najveću ekspanziju na severnoameričkom tržištu u narednim godinama.

Brajant se u ovu poslovnu avanturu upustio istog dana kada je osnovao firmu "Kobe Inc", pod kojom posluje njegov najveći projekat, produkcijska kuća "Granity Studios", a prvo veliko priznanje mu je stiglo u vidu oskara za najbolji kratkometražni animirani film "Dear Basketball".

Povučeni Kobijevim primerom, mnogi poznati i bogati košarkaši sada se srpemaju da krenu sa ulaganjima i postanu mali deoničari "BodyArmora", među njima je i Džejms Harden, koji će navodno krenuti sa milion dolara.

Američki mediji na kraju kažu da je Brajantov dobit u pomenutom poslu jedan od najvećih za eks-sportistu u modernoj eri.

Lebron Džejms je takođe imao nekoliko dobrih poslovnih poteza, ali ni blizu kao ovaj koji je Brajan napravio. Novi igrač Lejkersa je ostvario dobit od 30 miliona za mali ulog u kompaniju "Beats" u vlasništvu repera Dr.Drea, a milion dolara upumpao je lanac picerija "Blaze", koji sada na tržištu vredi 40 miliona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA