≫ 

Nikola Mirotić kupio kultni hotel na kom je Pešić krenuo da piše blistavu stranu istorije jugoslovenske košarke! (VIDEO)

Mirotić je pirotski zet, a sada je rešio da to obeleži i kupovinom

  • 2

Hotel “StarA” sa sportskim terenom na Staroj planini, na kome se 1987. godine pripremala zlatna juniorska košarkaška reprezentacija Jugoslavije, prodat je firmi koja je u vlasništvu NBA zvezde Nikole Mirotića.

To prenose Južne vesti, potvrdio je i zamenik gradonačelnika Pirota, ali za sada nema potvrde iz firme Tigar Pirot, koja je bila dosadašnji vlasnik, niti je promenjena vlasnička struktura na APR-u.

Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović kaže da se na taj način nastavlja razvijanje turizma na Staroj planini.

Nekada as Reala, sada NBA zvezda Foto: AP/Darko Vojinović

- Drago mi je da je to tako, za nas je bitno da on ne propada. Veoma je bitno za nas kao grad, jer je to jedno od naših najlepših izletišta. Drago nam je i da je kupac Nikola Mirotić, on svako leto dolazi u Pirot, njegova žena je iz našeg sela Slavinje - rekao je za Južne vesti Panajotović.

Hotel “StarA” nalazi se na 12 kilometara od Pirota u parku prirode na 1.000 metara nadmorske visine, a poznat je po tome što je juniorska košarkaška reprezentacije Jugoslavije boravila u njemu u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Bormiju 1987. godine.

Reprezentaciju je tada vodio Piroćanac Svetislav Pešić, a za ekipu su tada nastupali Vlade Divac, Toni Kukoč, Aleksandar Đorđević, Dino Rađa...

VIDEO: Novak dobio konkurenciju - Bobi Marjanović uzeo reket u ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    24. avgust 2018 | 16:27

    A sta cemo sa srpskom zastavom koju si oteo i bacio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA