≫ 

Nemamo informaciju da je spor rešen: Zvezda saopštenjem najavila Jankoviću kontratužbu!

Posle igrača, oglasio se i klub sa Malog Kalemegdana novim saopštenjem

  • 7

Ne rastaju se na najlepši način KK Crvena zvezda i njen sada već bivši igrač Stefan Janković, koji je objavio da je putem Arbitražnog suda KSS dobio raskid ugovora sa crveno-belima, a

>>> Janković tužio Zvezdu, dobio je raskid ugovora na Sudu: Nezakonitim radnjama hteli su da me spreče da odem iz kluba

Povodom pisma kojim se Stefan Janković obratio javnosti, ekspresno se oglasila i Crvena zvezda.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda iznenađen je činjenicom da je igrač Stefan Janković objavio otvoreno pismo javnosti, u kome smo i mi kao klub informisani da on „više nije igrač KK Crvena zvezda mts"?

Zato se pitamo, pošto mi kao klub nismo dobili nikakvu informaciju, niti pisanu dokumentaciju ili odgovor iz registracione komisije KSS-a, da je spor po tom pitanju rešen, odakle igraču Stefanu Jankoviću informacija, kada je mi, kao strana u sporu, niti naše advokatske kancelarije, nemamo?

O čestitosti pisma koje je u formi otvorenog prezentovao javnosti, "nevini" Stefan Janković, dovoljno govori i tvrdnja da će "od današnjeg dana igrač u saradnji sa svojim menadžerima: Rade Filipović, Vlada Dragutinović (član uprave jednog drugog kluba) i Marko Gujaničić (direktor i saradnici u menadžerskoj agenciji BDA) razmotriti interesovanje klubova, i doneti odluku gde će nastaviti karijeru"?

VIDEO: Trener Zvezde isprozivao Jankovića

Da ne bude zabune, KK Crvena zvezda mts kao ozbiljna organizacija, ne može da se osloni na paušalne informacije poput onih: da je Stefan Janković protivno svim pravilima, potpisao papir (predugovor ili ugovor) vredan 80 hiljada evra za narednu sezonu sa jedim drugim klubom, da je igrač Stefan Janković pomno pratio pored terena utakmicu jednog domaćeg i rumunskog tima pre nekoliko dana, da je kao pravnog zastupnika u ovom sporu Stefan Janković angažovao advokata koji je bio član UO jednog drugog kluba, a takođe je bio i branilac pojedinih pripadnika jedne navijačke grupe u sporu sa jednom novinarkom.

Međutim, ono što u ovom trenutku KK Crvena zvezda NE ZNA, niti je dobila bilo kakvu potvrdu iz registracione komisije KSS, je da je ovaj proces okončan. Posebno smo iznenađeni da igrač Stefan Janković (možda) ZNA da je dobio spor, koji je da informišemo javnost tek počeo u utorak 11.09.2018.godine, u prostorijama Košarkaškog Saveza Srbije – i to usmenom raspravom koja predviđa još nekoliko koraka u tom procesu, do donošenja konačne odluke?

hoće li Veličković već od ove sezone biti kapiten Jankoviću?; Foto: MN Press

Ako je tako, svaka čast na ekspeditivnosti predsedniku registracione komisije KSS i advokatu Nebojši Mihailoviću, ujedno članu arbitraže OKS, i članu komisije za žalbe arbitraže FIBA?

Ne treba zaboraviti da je KK Crvena zvezda o svakom svom koraku i preduzetoj meri, uredno obaveštavala registracionu komisiju KSS, o čemu imamo validnu dokumentaciju, overenu od strane KSS-a, kao i da je KK Crvena zvezda sve svoje finansijske i ostale obaveze prema igraču Stefanu Jankoviću, i njegovoj menadžerskoj agenciji BDA sports, u potpunosti izmirila.

Međutim, onda će KK Crvena zvezda mts svoje pravo kontratužbom potražiti u Olimpijskom komitetu Srbije i mnogim drugim sudovima u Srbiji, prema svima koji su učestvovali ili učestvuju u ovom skandalu, a zbog narušavanja, kako ugleda i brenda KK Crvena zvezda, tako i zbog nanošenja finansijske štete klubu."

Da podsetimo,  Janković ima 25 godina, a prošle sezone je prosečno beležio 5,5 poena uz 3 skokoa po utakmici u ABA ligi, a 3,8 poena i 2,5 uhvaćenih lopti u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    12. septembar 2018 | 20:35

    Janković je slika i prilika desavanja u FMP II. Klub koji je napravljen veštački sa 19 miliona evra koje nikome ne vraća - opstaje zahvaljujući aktuelnom predsjedniku države- Klub vodi abolirani... Isto važi i za FKCZ - oni su dužni preko 70 miliona evra..., Sve pare od slučajnog plasmana u Ligu šampiona će (živi bili pavideli) spiskati abolirani Terza, Džaja I ostala kompanija. Da nije žalosno, bilo bi smešno.

  • veteran

    12. septembar 2018 | 18:19

    Ja sam mislio da u Srbiji nema vise neobavestenih.Kad ono jos jedan.

  • Rici77

    12. septembar 2018 | 19:42

    Ja pomislio Kostunica je jedini neobavesten. Kad ono covke a jos nezna da nije vise ni u zvezdi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA